SEO DANIŞMANLIĞI

SEO Danışmanlığı

  • 26.2.2018 15:16:49
  • 0 Yorum
  • 1167

SEO,sanal dünyanın çok hızlı büyüme sağlayan sektörel değerlerinden bir tanesi. Bu sektörün büyümesi internetin büyümesiyle de aynı oranda gerçekleşmektedir.Ülkemizde birçok firma sitelerinin üst sıralarda yer alabilmeleri için  profesyonel hizmetleri tercih ediyorlar ve bu konulardaki geçmiş deneyimlerinide göz önünde bulunduruyorlar.

Danışmanlık Alırken...
Bir internet sitesinin tüm SEO Gelişim Süreci boyunca yakından takip edilerek, üst sıralara getirilmesi sürecinin yönetilmesine SEO Danışmanlığı denilmektedir. Danışmanlık süreci boyunca, rakipler ve sektör sürekli analiz edilir, kıyaslamalar yapılır.Eksiklikler belirlenerek bu süreçte gelişmelere göre farklı danışmanlık hizmetleri verilebilir.

SEO Danışmanlığı, bir firma bünyesinde SEO Uzmanı çalıştırılarak gerçekleştirilebileceği gibi, SEO Firmaları ile çeşitli anlaşmalar yapılarak da gerçekleştirilebilmektedir. Firmalarla yapılan anlaşmalar, birkaç farklı şekilde olabilmektedir. Bunlardan birisi aylık bazda düzenli SEO Danışmanlığı, diğeri ise hedef bazlı SEO Danışmanlığıdır.
Aylık Alınan Hizmet Paketleri 
Sektör, rakipler ve sitenin tüm durumları değerlendirildikten sonra ortaya çıkarılan düzenli bir periyoda uygun çalışma gerçekleştirilir.Aylık raporlamalarla grafik elde edilerek geliştirme süreçlerine göre taktikler uygulanmaktadır.

Hedef bazlı seo danışmanlıklarında istenen verimin alınabilmesi için iyileştirmeler belli bir sürece dağıtılarak devam ederler.İyi bir referanstan yada sektöre yıllarını vermiş kişilerden danışmanlıklar alırken geçmiş tecrübelerini araştırın.

Seo Uzmanlarını Çileden Çıkaran Sorular

  • 23.2.2018 15:33:15
  • 0 Yorum
  • 1213

1-Sitemin ilk sıralarda çıkacağına söz veriyormusunuz?Söz almazsa kabul etmeyecek sanki :)


2- Yeni bir haber sitesi açmıştım,haber yazınca kullanıcılar benim sitemi görürler mi?
Şöyle ki haber kelimesi çok nankördür.Sektörde ciddi denilecek kadar büyük bir rekabet olduğunu söyleyebiliriz.Günde 100.00 kullanıcı bile size pek birşey ifade etmez.
3- Yeni açtığım elektirik sektörüyle ilgili küçük bir dükkan açmak istiyorum.Beni en gözde işletme yapabilirmisiniz?
Bir gün bi arkadaşımım kuzeni beni aradı. Google’a e yazdığım anda benim elektrik dükkanı çıksın dedi.

4- Hepsi burada ya rakip olabilirmiyim?
Hepsiburada bir örnek fakat ciddi ciddi aylık 1000 tl harcayarak devasa sitelere rakip olabileceğine inananlar var. Belki hepsiburadanın bazı kategoriyle rakip olabilirsiniz fakat bütün kelimelerde çok zor :)
Hepsiburada Ferrari ise siteniz resimdeki at arabası bile değil. :)
Büyük sitelerin reklam bütçelerini gördüğünüzde şaşıracağınıza eminim. Kurtlar sofrası bu öyle başka birşeye benzemezki rekabetse rekabet :)

5- Ayda 400 tl yatırsam ne kadar süre sonra kazanırımki?
Bilmiyorum. Ne iş yapacağımız bile belirsiz.

 

6- Sitemden Bana Para Kazanabilirmisinizki?
Günlük 30 kişinin girdiği eğlence içerikli siteden para kazanmak istiyorlar.
Aşağıdaki röportaj herşeyi açıklıyor. :)

 

7- Yaralı Backlinkleri Nerden Bulabilirim?
Bilmiyorum. :(

8- Off page seo planını bana mail atabilirmisin?
Her sektör ve dil için kaynak oluşturmak ve bunların planını yapmak kolay değildir. Çok vakit alır. Elbette gönderirim fakat sonrasında keriz yerine koyuyorlar. :(

9- Bir Seo Makalesi Okudum Sence Stratejimizi Değiştirsek?
Satışlar kötüye gitse ilk size yüklenirler. Potansiyel göze kestirilenlerdensiniz :)

10-Sitem Google'den Silindi
Yeni site aç. :) Spam yapılmış ve sonrasında neden silindiğini merak ediyorlar.
Kısaca işin özüne dönecek olursak güvenmediğiniz bir firmaya kesinlikle itibar etmeyiniz ve herhangi bir geçmiş tecrübelerini iyice araştırmadan bir iş vermeyin.

Seo Çalışmalarınada Fiyatın Nelere Göre Belirlendiğini Biliyormusunuz?

  • 21.2.2018 16:54:47
  • 0 Yorum
  • 1150

Yazılım sektörünün en çok erak uyandıran konularından bir tanesi seo çalışmalarının fiyatlarının neye göre belirlendiğidir. Kurumsal firma sahipleri kendi web siteleri olsun isterler,seo çalışması ve danışmanlığını büyük ölçüde önemserler.Bu konuda rehberlik eden seo danışmanları belli kriterlere göre fiyatlar belirlerler.Size sunacakları paketlerin içerkleri ve yaralılıkları artııkça fiyatta büyük ölçüde artacaktır. Garantili yükselme, ilk sayfa garantisi, doğal link inşaası, seo paketleri, sektördeki rekabet, black hat seo çalışmaları, hacklinkler, aylık seo danışmanlığı, sosyal imlemeler, vs. gibi farklı kavramları sık sık duymuşsunuzdur. Bu çalışmaların tamamı organik ve organik olmayan black hat seo  teknikleri olarak ikiye ayrılmaktadır. Google arama sonuçlarında üst sıralarda yer almanın bedelini belirleyen temel unsur ise seo çalışmasının ne kadar organik ve kalıcı olduğuyla alakalıdır. Seo uzmanı yada seo firmaları fark etmeksizin farklı fiyatlar sunabilmektedir.

Seo çalışmalarında profesyonel deneyim sağlayan insanlar içerden bir müdahale değil dışardan bir müdahale ile iyileştirme çalışmaları gerçekleştiriler. Sadece Google ve diğer arama motorlarının belirlediği kalite standartlarına deneyimlerini katarak uygularlar.Bu süreçten sonrasında ise tamamiyle büyük arama motorlarının içerisinde oluşturulan algoritma çalışmaları ve akış diyagramlarına bağlı olup  kendi insiyatiflerine kalmıştır.

Analytics Kullanımı ve Dönüşümleri Hesaplama

  • 4.1.2018 15:49:14
  • 0 Yorum
  • 1219

Google Analytics,  bir Google aracı olup ücretsiz bir uygulamadır. İnternet sitesi sahibi iseniz satışları ve dönüşümleri ölçmenizi sağlamakla beraber, sitenizi ziyaret edenlerin sitenizi ne şekilde kullandığını, siteye nasıl gelindiğini ve ziyaretçilerin siteyi tekrar ziyaret etmelerini sağlayıcı bilgiler sunan bir programdır. Ayrıca ziyaretçilerin sizin sitenize nasıl ulaştığını ve sitenizde ne tip hareketlilikler yaptığını da bildiren bir Google aracıdır.

Sitenizin ziyaretçiler tarafından hangi sıklıkla ziyaret edildiği, ziyaretçinin hangi anahtar kelimeleri kullanarak sitenize ulaştığı, sitenizin hangi sayfasında vakit geçirildiği, hangi sayfasının ziyaretçiler tarafından çok okunduğu ve buna benzer birçok sorunun cevabına Analytics programı sayesinde yanıt bulabilir, elde edeceğiniz bilgiler ışığında yeni kampanyalar düzenleyebilir ve sitenizi nasıl daha iyi yerlere getirebileceğiniz konusunda çeşitli fikirlere sahip olabilirsiniz. Google’a bağlı olan programı araç çubuğuna yazdığınız zaman rahatlıkla ulaşabilir, mevcut hesabınız varsa giriş yapabilir, programı yeni kullanacaksanız ücretsiz kayıt yaptırabilirsiniz.

Programa kaydolduktan sonra yapılması gereken ilk hareket, izleme kodunu yükseltmek olacaktır. Programı her kullanan site sahibinin, internet sitesinin tüm sayfalarında bulundurması gereken kişisel Javascript kodu bulunmaktadır. İzleme kodunuza, programa giriş yaptıktan sonra kolayca ulaşabilirsiniz. Bu kod size özel bir kod olup web sitenizin tüm sayfalarına yerleştirmeniz gerekmektedir. Eğer yerleştirmezseniz sağlıklı bir hareketlilik gözlemlemeniz mümkün olmaz, sitenizde olup bitenler tam olarak yansıtılmaz. Kodu anında değil de daha sonradan ekleme imkanınız da vardır.

Programa kayıt aşaması bittikten sonra Analytics Ayarları sayfası açılacaktır. Açılan bu sayfanın sağ kısmında bulunan “durum” kutusuna tıklayarak izleme kodunuzun düzgün bir şekilde eklenip eklenmediğini görebilmeniz mümkündür. Fakat verilerin toplanması ve görüntülenmeye başlanması için 24 saatin geçmesi gerekebilir. “Durum” kutusunda görüntülenen “veri alınıyor” ibaresi göründükten sonra, internet siteniz ile ilgili tüm raporlara “Raporları Görüntüle” ibaresinden ulaşabilirsiniz. Analytics sayfasının ortasında bulunan gri alan web site profili ya da profillerinizi göstermektedir. Profil, raporlarda hangi tür verilerin gösterileceğinin belirlendiği kuralların tamamıdır. Dilediğiniz kadar profil sahibi olabilirsiniz. Bir profil, bir etki alanını izlemektedir. Fakat bir etki alanının izlenmesi için çok profilin kullanıldığı durumlar da olmaktadır. Analytics hesabınız için en az bir profilinizin mutlaka olması gereklidir.

Arama Motorlarında Chatbot Mu Kullanılacak?

  • 3.1.2018 16:25:48
  • 0 Yorum
  • 1252

Tüketicilerin arama motorlarında ürün arama deneyimlerini düşündüğümüzde, sizce chatbot’lar da devreye girebilir mi? 

Organik aramaların geleceği konuşulurken aklımıza hep; mobile-first-index, öğrenen makineler, yapay zekâ, doğal dil, sesli aramalar, site hızı, http 2, kişiselleştirme veya müşteri tercihlerindeki yeni eğilimler gibi başlıklar geliyor. 

Durum böyleyken, belki de ilk kez duymuş olacağınız bir yenilikten bahsediliyor: Chatbot’lar, aramalara ne tür yenilikler getirebilir? Şu an hem organik hem de ödemeli arama sonuçları için testler yapılmaya başlandı bile. 

Konuyla ilgili yakın zamana kadar teorik tartışmalar duymuş olsak bile, işin pratiğine henüz değinen olmamıştı. Eğer pratikteki denemeler olumlu sonuç verirse, chatbot’lar arama alışkanlıklarımıza, daha doğrusu hayatımıza dahil olacakmış gibi görünüyor. Peki hangi konularda? 

Örneğin;

• Test sürüşü için randevu ayarlanması 

• Müşteri ilişkileri servisiyle iletişime geçilmesi

• Ürün ve servis satın alma
Chatbot ile Gelecekte Bizi Neler Bekliyor?

Yapılan testlerin başarılı sonuçlar getirdiğini düşünelim. Böyle bir yeniliğin pazarlama dünyasında büyük değişimlere neden olacağını şimdiden görebilmek mümkün. 

Peki markalar böyle bir değişim için yeterli veri altyapısına sahipler mi, müşteri ilişkileri departmanları buna hazır mı? Bu süreçlerin ölçüm ve raporlaması nasıl yapılacak? 

Gördüğünüz gibi bu sorular çoktan sorulmaya başladı bile. O yüzden, şimdiden hazırlık yapsanız iyi olur!

Konuyu biraz daha netleştirmek için basitçe ifade edelim. Müşterilerin, web sayfanızla değil, yaptıkları arama sonuçlarıyla etkileşime girdiklerini düşünün! Böyle bir devrim gerçekleşirse, analitik platformlarında da, bu tür etkileşimleri izleyebilecek, ölçümleyebilecek altyapılara ihtiyaç duyulacak. Verilerin entegrasyonu ise apayrı bir konu. 
Uzun Dönemli Düşünün

Chatbot’lar aramalarda bir devrim yaratabilir mi? Bu sorunun cevabı, yakın dönem için düşünüldüğünde pek de net değil. Ancak orta vadede veya uzun vadede düşündüğümüzde birçok uzman bu hayalin gerçek olacağı görüşündeler. Her zaman olduğu gibi, ilk uygulayan öne geçecek, diğerleri de onu takip edecek. Bu yüzden bizim tavsiyemiz, uzun vadeli düşünmeniz gerektiği yönünde.

Uzun dönemli SEO stratejilerinize bu yeniliği de dahil edin. Bizi nelerin beklediğini izlemenin en iyi yolu, arama motorlarındaki gelişmeleri takip etmek. 

“Test Et & Öğren” yöntemini uygulayabilecek bütçesi olan markalar için bu tür bir entegrasyon ciddi anlamda başarı sağlayacaktır. İyi mi kötü mü olduğunu söylemek zor olsa da, şu an birçok marka henüz “mobile-first-index” için bile gelişimlerini yeterli ölçüde tamamlamış değil!

Chatbot’ların getireceği yeni müşteri deneyimiyle, odaklanılan nokta aslında veri entegrasyonundan öte, müşteri deneyimini daha iyi ihale getirmek. 

Yenilikçi bir marka olduğunuzu düşünüyorsanız bu devrimin öncülerinden olabilirsiniz!

Bill Gates içeriğin önemini 1996’da öngördü: İçerik kraldır!

  • 28.12.2017 15:17:26
  • 0 Yorum
  • 1216

Neden?

Çünkü aradığı şeyin kendisine en iyi şekilde teslim edilmesi, bir Google kullanıcısını mutlu eder. SEO Rehberi yapmaya karar verdiğimizde en önemli noktanın içerik olacağını en baştan düşünmüştük. Bunu şöyle özetleyelim:

Google’da “yumurta nasıl pişirilir?” diye bir arama yaptığımızda. Google bütün enerjisini kullanarak, yumurta pişirme tarifleri arasında en iyisi olduğunu düşündüğü tarifleri sıralayarak karşımıza getirecek. Bunu yaparken en hızlı yapılan tarifi veya en kolay yapılan tarifi dikkate almayacak. Hazır pişirilmiş yumurta satan bir e-ticaret sitesini de karşımıza getireceğizi sanmıyoruz.

Google daima kullanıcıya en iyi deneyimi yaşatacak, bulabileceği en iyi içerikleri getirmeye çalışmaktadır. Bu yüzden videolarla, resimlerle zenginleştirilmiş, bu konuda daha fazla soruya cevap verebilecek en bütünsel içerik arama sonucu sayfasında galip gelip ilk sıraya yerleşecektir.

Bu, SEO konusunda yapmanız gereken ilk ve en önemli görevi ortaya çıkartıyor: Mükemmel, bütünsel bir içerik üretmek.

SEO da diğer yeteneklerden farklı değildir. En iyi sonuç her zaman en büyük emek karşısında alınmaktadır.

Eğer kötü bir ürüne sahipseniz, nasıl dünyanın en iyi pazarlama stratejisi ürününüzün satılmasına yardımcı olmayacaksa, içeriğiniz kötü olduğu sürece en iyi SEO çalışmasından bile fayda göremezsiniz.

Sitenin Teknik Alt Yapısı

  • 11.12.2017 18:19:36
  • 0 Yorum
  • 1240

Google aramalarda üstte çıkmak için dikkat etmeniz gereken en önemli konulardan bir diğeri de sitenizin teknik altyapısı. Teknik alt yapıdan kastım ise sitenizin ne kadar hızlı ve SEO uyumlu bir kodlamaya sahip oluşu.

200’ün üzerinde google sıralama kriteri arasında hız o kadar önemlidir ki, bu 200 faktörün ilk en önemli ilk 3 maddesinden biri olarak nitelendirebiliriz.

Site hızınızı bir binanın temeli olarak düşünebilirsiniz. Eğer temel sağlam olmazsa, üzerine ne kadar sağlam bir bina inşaa ederseniz edin, o bina ayakta kalmayacaktır.

#Site hızı da aynı şekilde. eğer siteniz yeteri kadar hızlı değilse, içerikleriniz ne denli kaliteli olursa olsun, site içi SEO’nuz ne kadar sağlam olursa olsun ya da anahtar kelime analizin muazzam seviyelerde olsun yine de fark etmez.

O içeriğin google’da ilk sırada çıkma şansı nerede ise 0’dır.

Peki nasıl site hızını arttıracağız ya da hızlı bir site inşaa edeceğiz ?

1-İlk aşamada sitenizi hızlandırma adına sizin üzerinize düşen görevler var.  WordPress Site Hızlandırma başlıklı yazım site hızlandırma konusunda oldukça detaylı bir rehberdir.

2-Eğer sitenizi yazımı takip ederek optimize ettiyseniz ve hala siteniz yavaş ise, kullandığınız hosting firmasının yeteri kadar hızlı ve kaliteli bir hizmet verdiğinden emin olun.

3-Bir de eğer sitenizde fazla sayıda resim varsa, site hızlandırma adına  CDN kullanmanızı tavsite ederim. CDN Kullanımı başlık yazımdan da CDN nedir, Nasıl kurulur gibi konularda gerekli olan tüm bilgiyi edinebilirsiniz.

4-Tabii bir de kullandığınız temanın da site hızınızda büyük bir rolü var. Hızlı ve SEO uyumlu bir tema kullanmak sitenizin hızına ve içeriklerinizin google’da üst sıralarda yer almasına büyük etki edecektir.

Kurumsal SEO ile Firmanızı Markalaştırın

  • 7.12.2017 17:17:11
  • 0 Yorum
  • 1222

Bu makalemde uzun zamandır takibinde olduğum kurumsal SEO tabanlı, e ticaret sistemleri ve içerikleri üzerine amaç güden web siteleri hakkında bilgi vermeye çalışacağım. Kurumsal SEO mantığının diğer web sitelerinde yapılan çalışmalardan tamamen farklı olduğunu, bir blog ile firma arasındaki çalışmanın bambaşka bir kanı olduğunu sizlere anlatmaya çalışacağım

Kurumsal SEO hizmetinde diğer bloglara nazaran daha farklı araştırma, çalışma ve duruma göre içerik ve bilgilendirme yer almaktadır. Basit bir blogta, herhangi bir sayfanın yorumlarında, ziyaretçi defterleri ve imleme sitelerinde firma aramaktansa içerik ve kalifiyeli bir kaç haber sitesi ve bunlara mütâkıp referans olabilecek kaliteli siteler yer almaktadır. Bununla ilgili ip uçları aslında kurumsal SEO’nun farkına varmış, linkleme asıllı değil hitap edeceği kişi asıllı çalışma yapılmaktadır.

Firmanızı Blog Olarak Değil Kurum Olarak Tanıtın

Firmalarda da en çok gördüğüm problemlerden biri ise gayet güçlü bir firmayı alâkasız içeriklerle doldurup, saçma sapan içerikler ve makaleler girilip müşterilere olağan dışı bilgi veren siteler olmaktadır. Kurumsal SEO kuramında ne yazık ki böyle bir anlatım ve hitap tarzı bulunmamaktadır. Hizmet verilecek olan alanda kaliteli içerik, gerçekten firmayı doğru anlatan ve hitap edeceği kitleye aradığı ürün veya hizmetin tanımını yapması ve hizmet yada ürünü satmasından geçmektedir. Klişeleşmiş kelimelerden uzak durmak, olmayan yada eksik olan bir şeyi firmaya dayatma usulü vermemek en doğrusu olmaktadır.

Hizmeti Profesyonel Kişilerden Alın

Üzerinde durması gerekilen en önemli konulardan biride bu açıkçası. Bir web tasarım işi alındığında baştan savma tasarlanan ve içerikleri kurumsal dilde yazı yazmamış yada yeteneği olmayan (çoğunlukla 1 – 2 TL ücretle bloglara yazı yazan) kişilerden alınmış içerikler firmanın adını daha da kötülemektedir. Bu konuyla ilişkin olarak tavsiye edebileceğimiz tamamlanmış sitelerden örnekler yada işinde kendini kanıtlamış firmalardır.

Bu yazımızda sizlere kurumsal SEO, kurumsal SEO içeriği, kurumsal SEO tasarımı, kurumsal SEO makalesi hakkında bilgiler verdik. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere, teşekkürler…

SEO’nun Yatırım Getirisi (ROI)

  • 5.12.2017 16:07:12
  • 0 Yorum
  • 1209

Pazarlamaya ayrılan bütçenin nasıl harcanması gerektiğine karar vermek, başta küçük işletmeler olmak üzere şirket sahipleri için zorlayıcı olabilir. Tabii ki de her şirket, en çok müşteri çekebilecek şekilde reklam yapmak ve pazarlama stratejisi üretmek ister. Peki ama hangisinin daha iyi olduğunu nasıl bileceğiz?

Bir pazarlama etkinliğine karar verirken genellikle dikkat edilmesi gereken en büyük faktör ROI (return on investment) yani yatırım getirisidir. Kısacası, “harcadığınız para karşılığında ne kadar bir kazanç elde ediyorsunuz?” sorusunun cevabıdır.

Bu konu ile ilgili doğru bilgileri 0850 5777670 numaralı telefondan digiworks team'i arayarak detaylı bilgi ala bilirsiniz.

Başlıklarda farklılık yaratmak seo çalışmalarını etkiler mi?

  • 16.11.2017 12:24:26
  • 0 Yorum
  • 1316

Web siteniz için içerik yazarken ne kadar etkileyici bir başlık seçiyorsunuz. Seçtiğiniz başlıkların dikkat çekip, çekmediğini kontrol ediyor musunuz?
 
Tüm arama motorları daha önceden üretilmemiş farklı kaynaklar için web siteleri sürekli taramaktadırlar. Bu yüzden daha önceden defalarca üretilmiş içerikleri yazarak bir farklılık yaratamazsınız. Çünkü bu tarz başlık ve içerikleri arama motorları dizinlerinde yer aldığı için farklı bir kaynak olarak görmemektedirler. Sadece diğer sitelerden daha anlaşılır ve dah adetaylı yazar iseniz küçük bir şansınız olabilir. Lakin, teknik olmayan bir terimi arama motorlarında sıralama almak için ne kadar uzatabilirsiniz!
 
Etkileyici başlık ve İçerik Neden Çok Önemlidir ?
 
Çok iyi bir haber veya içerik yazdığınızı düşünelim. Dah önceden üretilmiş bir başlık ile ne kadar dikkat çekeceğinizi biliyor musunuz? Sadece arka sayfada çıkan bir içerik ve %10 civarında bir geri dönüşüm elde edebilirsiniz. Pazarlama gibi düşünmelisiniz, ne kadar dikkat çeken bir başlık üretmiş iseniz içeriğiniz o kadar merak uyandırabilir. Tabi, burada dikkat edilmesi gereken diğer konu ise içeriğinde aynı dikkat çekiciliğe sahip olmasıdır. Başlık güzel olabilir, ama içerik etkisiz ve yararlı bir içerik değilse geri dönüşümü ve ziyaretçilerin tekrar siteye girme oranını, sitede kalma oranını düşürecektir.
 
Açıkcası hangi sektörde hizmet veriyor olursanız olun, kendi tarz ve sitilinize sahip olmalısınız. Sizi takip edecek olan ziyaretçiler her zaman yeni içeriği büyük bir heyecan ile beklemelidirler. Peki, bunun için içerik içerisinde neler yapılabilir. Teknik bir terimi açıklıyor iseniz, öncelikle özgün ve size ait bir görsele sahip olmalısınız. Yine teknik terimin nasıl yapıldığını ve uygulama şeklini anlatan bir video koymanız içerik kalitesini yükseltecektir. Sağdan soldan toplanan veriler ile, toplama içerikler ile bir yere kadar ilerleyebilir ve sonunda Google arama motoru tarafından cezalandırma durumuna da maruz kalabilirsiniz.
 
Google arama motorunun harika uyarılar var bu konuda. Ziyaretçileriniz için yazmaya odaklanmanız gerektiğini sürekli vurgulamaktadır, yaptığı bir çok güncelleme, yani kalite güncellemeleri genellikle en iyi içeriği tespit edebilmek içindir. Google arama motoruda, arama yapan kullanıcılara en doğru kaynağı göstermek için çalışmaktadır. İçeriklerinizi ziyaretçiler için yazmaya özen göstermeniz gerekiyor.
 
Unutmayın, kaliteli bir içerik emek verilen içeriktir. Çok içerik yazmak, başarmak demek değildir. Farklılık her zaman kazanmanızı sağlayacaktır. SEO çalışmalarında başarıyı yakalamak için istikrarlı olun ve en değerli içerikler için, haftalarca gerekir ise araştırmalar yapın. Bu size, trafik ve takip sağlayacaktır.
 
kaynak:seoturk

Seo danışmanı ücretleri

  • 31.10.2017 10:11:15
  • 0 Yorum
  • 1221

Seo danışmanı ücretleri nasıl hesaplanır ?

Kurumsal içerikli bir internet sitesi için seo çalışması fiyatlandırması ve ücret belirleme politikası daha çok karşılıklı istişare ile belirlenmektedir.

Örneğin Aylık  veya 3 aylık anlaşma yapılmış ise, aylık bazda fiyatlandırma yapılır. Ve bu ücret karşılığında çalışılır. Ve yine ücretler genellikle size ayrılacak zaman dilimi üzerinden hesaplanır.

Sıkça sorulan sorular :

  • Seo çalışmasında başarı elde etme süresi nedir  ? : Çalışılan kelimelerdeki rekabet oranı ve rakip sitelerin otoritesi tespit edildikten sonra cevaplanabilir.
  • Web sitemin tasarımı değişmesi gerekecek mi ? : Eğer sitenizdeki yapı iflah olmaz derecede sıkıntılı ise tasarımın ve yapının değişmesi gerekebilir.
  • İçerikleri biz mi yazacağız , konuları bizmi belirleyeceğiz ? : Bizim belirlediğimiz kriterlere göre siz yazmalı yada yazdır malısınız.
  • Yazılımsal sorunları düzeltiyor musunuz ? : Anlaşmamızda konuşulmuşsa site içi hatalar ile ilgili bu değişiklikleri sağlıyoruz.
  • Sitem yapılan optimizasyon çalışmaları sonucu cezaya girer mi ? : Doğal seo çalışmaları yapıldığından dolayı sitenizin ceza alması olası değildir.

Sonuç olarak : Marka bilinirliği ve kurumsal bilinirliği artması için dijital pazarlama yöntemlerini kullanılmalıdır. En iyi kurumsal dijital pazarlama çözümlerini sizler için yerine getirmekteyiz.

www.digiworksteam.com

0850 577 7670

 

Viral Pazarlama Nedir ve Nasıl Yapılır?

  • 30.10.2017 10:07:26
  • 0 Yorum
  • 1314

İnternet ve teknolojinin  gelişmesiyle bireyler arasındaki iletişim de küresel boyutlara ulaştı. Küçük bir mesajın saniyeler içerisinde çok büyük kitlelere ulaşabileceği çağa geldik. Bu yüksek hız ve etkiyi yakalamak isteyen firmalar geleneksel pazarlamanın insanlar üzerindeki etkisinin azaldığını görerek viral pazarlamaya yöneldi. Viral pazarlamanın, tüketicilere ulaşarak marka bilinirliğini artırmanın en kolay yolu olduğunu kabul etmek gerekir ki bu pazarlama stratejisi, hızla büyüyen firmaların da en etkili silahıdır. Peki nedir bu viral pazarlama?

Viral pazarlama adını, kendisi küçük ama etkisi büyük olan “virüs”ten alan bir pazarlama çeşididir. Geleneksel pazarlama stratejilerinden ayrılarak mesajı -firmanın değil de müşterinin ta kendisinin- yaymasını sağlar. Benzer şekilde sosyal bir salgınla ağızdan ağıza (word of mouth) pazarlamanın daha teknolojik boyutu ve dolayısıyla en büyük etkiye sahip bir alt kategorisidir.


Neden Viral Pazarlama?

Sanal alemde viral pazarlamanın etkinliğinin artmasının nedeni; geleneksel pazarlamanın bir medyumunun (mesajın yayılabileceği ortam) olmamasıdır. Medyumun sahip olması gereken en önemli üç özellik ise mesajı hızlı yayma potansiyeline sahip olması, çok büyük kitlelere ulaştırılabilir olması ve mesajın açık yani anlaşılır olmasıdır. İnternet bu özellikleri taşıması bakımından viral pazarlamanın yönetilmesi için en doğru medyumdur.

Günlük yaşamda bile bir haberi paylaşmak için önce haberi aldığımız kaynağın güvenirliğinden emin olmak isteriz. Sanal ortamda ise bunun önemi artar. Bilgilerin sanal ortamda saklanıyor olması, bize içerik üretme ve paylaşma aşamasında daha büyük bir sorumluluk yükler. Bir arkadaşımızın önerisi mi yoksa bir firmanın reklamı mı bizi paylaşmaya yönlendirir? Tabi ki arkadaşımızın paylaştığı bir içerik. İşte bu, sosyal ağın viral pazarlamaya sunduğu en büyük avantajdır. Başarılı bir viral içerik oluşturduğunuzda, insanlar mesajı etkileyici bir hızla çok geniş kitlelere ulaştırır. Hatta bu hızı öneriler yaparak katlandırır. İnsanlar bu paylaşımı kişisel itibarını (self-esteem) artırmak gibi bir psikolojik dürtüyle yapar ve aslında amaç sanal ortamda görünürlüğü, beğenilirliği, güvenilirliği sağlamaktır. Burada firmalara kalan tek şey, planlı bir şekilde bir fikri ortama serpiştirmek olur. Zaten itibar kazanmak gibi nedenlerle paylaşmaya açık olan kitleler kolayca harekete geçer. Kendi kendine reklamını yapmış olan içeriğin, insanlar arasındaki etkileşimi katlanarak çığ gibi büyür. En ufak bir paylaşım küresel boyut kazanır. Ayrıca paylaşımda aktif rol oynayan bireylerin, ürünleri daha çok benimsediği görülür. Dolayısıyla viral pazarlama sayesinde firmalar az maliyetle maksimum kazanç elde eder, hem de çok kısa bir sürede.

Bir mesajın viral içerik hale gelmesi için üç özellik ön plana çıkar. Bunlardan birinin eksik olması, viral pazarlama gücünün azalmasına neden olur.

Paylaşımda bulunan kişinin özelliği: Mesaj paylaşımı konusunda insanları üçe ayırmak doğru olur. Bunlardan birincisi çok bağlantıya sahip olan kişilerdir yani birleştiriciler (connectors). Bu kişilerin sosyal medyadaki karşılığı tam olarak, çok takipçi sayısına sahip dolayısıyla geniş kitlelere anında ulaşabilen kişilerdir. Kısıtlı sayıda güçlü bağa sahip olmak yerine çok fazla zayıf bağa sahip olmak etkileşimi artırır ve daha fazla kişiye ulaşmayı sağlar. İnsanları etkileme yönüyle ikinci sırada yer alan grup satıcılardır (salesman). Bu kişilerin en büyük özelliği insanları ikna etme kabiliyetinde olmalarıdır. Son etkileyici insan grubu ise erbablardır (mavens) ve bu kişiler bilgi toplayıcılarıdır. Veri bankası da denilen erbablar, edindikleri bilgileri paylaşmayı da severler.

Paylaşımın (mesajın) özelliği: Mesajın viral içerik hale gelmesi için öncelikle açık ve kolay anlaşılır olmalıdır. İlginç/faydalı olması, akılda kalması ve insanları mutlu etmesi gerekir. Ayrıca insanların onu gönüllü olarak paylaşmasını ve sıklıkla iletebilir nitelikte olmasını sağlamalıdır. Buna yapışkanlık faktörü denir. Viral pazarlamada yapışkanlık ne kadar artarsa paylaşım o kadar başarılı olur. Ayrıca geleneksel pazarlamada olduğu gibi mesajın, sık tekrarlanması da gerekir ki bunu da sosyal mecralarda kolaylıkla sağlayabiliriz. Çünkü insanların aynı içeriklere maruz kalması ister istemez mesajın zihinlerinde yer edinmesine neden olur.

Paylaşılan ortam: Günlük hayatta bir olayın gerçekleştiği yerin etkisi olayın sonucunu bile değiştirir. Aynı olayın farklı bağlamda farklı sonuçlar getirmesi algılarla ilgilidir. Sosyal ortamda da durum aynıdır. Her sosyal mecranın insanlarda oluşturmuş olduğu algı farklıdır. Bu algıya bakarak bir strateji oluşturmak gerekir. Planlanmış bir paylaşımın hangi sosyal mecrada yapılacağı iyi seçilmelidir. Örneğin Youtube için uygun bir paylaşımın Twitter’da paylaşılması aynı etkiyi göstermeyebilir.

Geleneksel pazarlama, artan teknoloji ve sosyal medya kullanımı sayesinde, günden güne etkisini yitirmeye devam ediyor. Az maliyetle  kar maksimizasyonunu ve marka bilinirliğini artırmak isteyen firmalar ve kişiler ise viral pazarlamaya önem veriyor. Artık viral pazarlama, pazarlama stratejilerinin vazgeçilmezi haline geldi ve öyle görünüyor ki kullanımı daha da artacak.

Kurumsal SEO Danışmanlığı

  • 19.10.2017 11:47:44
  • 0 Yorum
  • 1273

Kurumsal firmalar arasındaki rekabetin ne kadar zorlu ve şiddetli olduğu herkesçe malumken, söz konusu bu rekabetin bir de sanal alem üzerine taşınması; firmalar için kurumsal SEO danışmanlığı hizmeti satın almanın ne kadar önemli olduğunu anlamamızı sağlamış durumdadır. Rakip sitelerin arama motoru sıralamasında daha üst sırada çıkıyor oluşu, kurumsal firmaların prestij kaybı ve imaj zedelenmesi gibi olumsuz durumlara maruz kalmasını netice verdiğinden; kurumsal sitelere özgü SEO çalışmalarından faydalanmak ve siteyi daha üst sıralara taşımak için gerekli işlemleri yapmak gereksinimi ortaya çıkar. Peki kurumsal SEO danışmanlığı hizmeti bünyesinde neleri barındırır?

Kurumsal SEO Danışmanlığı İçeriği

Sıradan internet sitelerinin aksine, kurumlar için uygulanan SEO yöntemlerinde oldukça dikkatli ve titiz olmak gerekir. Yapılan herhangi bir olumsuz hareket, link alınan herhangi bir kalitesiz site, yazılan yanlış bir anahtar kelime bile söz konusu kurumsal sitenin arama motoru sıralamasında normalde olduğu yerin çok daha geriye gitmesine bile yol açabilir. Ayrıca filtre, bomb, -60 cezası gibi olumsuz durumların meydana gelişi; kurumsal firmanın sanal alemdeki itibarının yerle bir olması sonucunu da doğurabilir. Dolayısıyla kurumsal SEO danışmanlığı hizmeti satın almadan önce, iş yapılması planlanan firmanın detaylı bir şekilde araştırılması ve incelenmesi icap eder. İşte tam da bu esnada devreye Webtures girer ve karşınıza çıkması muhtemel tüm olumsuz senaryoları hesap ederek geniş bir zaman dilimine yaydığı kurumsal SEO çalışmalarıyla firmanızın internet sitesini daha üst sıralara taşıma noktasında ciddi bir başarı performansı sergiler.

Kurumsal SEO Danışmanlığı Hizmeti

Webtures’in sunmuş olduğu kurumsal SEO danışmanlığı hizmeti; sadece firmanıza ait internet sitesinin arama motorunda daha da görünür olmasını sağlamakla yetinmeyip, karşınıza çıkan sorunlara karşı izlenilmesi gereken yolu gösterir şekilde detaylı bir danışmanlık hizmetini de kapsar.

http://www.digiworksteam.com/ adresine giderek tüm türkiye için danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.

Seo Dostu Pop-Uplar Arama Listelerine Zarar Vermeyen

  • 26.9.2017 15:20:03
  • 0 Yorum
  • 1305

Google Onaylı Açılır Pencereler
Açılır pencerenin asıl konsepti dünyada bir felaket. Meydana gelen büyük sömürü ve bozulma unutulmamalı ve birçok modern tasarım fikri, böyle bir tekniğin kullanılması ile ilgili herhangi bir cezanın önüne geçmek için onları çok yakından taklit etmekten kaçınmak zorundadır.

Pop-up'lar veya pop-under'lerin aksine, tetikledikleri zaman yeni bir tarayıcı penceresi oluşturmazlar çünkü modern pop-up'lar bunun yerine pop-over'leri çağırma eğilimindeler. Çok müdahaleci değildir ve kolayca kapatılabilir, bu da kullanıcı deneyimi için daha iyidir.

Ne demek istediğimin farkında değil misin? Bu tarayıcı penceresinin dışına fare atın veya uzaklaşın. Bu sitede, sayfayı terk ettiğinize işaret eden bir takım işlemler gerçekleştirdiğinizde tetiklenen çıkış anında açılır penceresi etkin.

Modern Bir Pop-up'ın Değeri
Verdiğim örnekten çıkarsanabilmen mümkün olduğundan pop-over'in değeri çok fazla olabilir. Genellikle bir posta listesine yeni abone almaya çalışmak için kullanılırlar, ancak başka çeşitli amaçlarla da kullanılabilirler. Çevrimiçi bir kurs, premium üyelik veya bir e-kitap satmak için sahalar gördüm. Ayrıca zaman sınırlamalı kuponlar veya indirimler sunmak için kullandıklarını gördüm.

Çıkış amaçlı pop-over'in birincil değeri onların zamanlamalarıdır . Aşağıda listelediğim tüm açılır pencerelerin eski stilindeki yüklü pop-up'lardan ziyade zaman tabanlı, kaydırma tabanlı veya çıkış amaçlı tetikleyicileri var.

Zamanlanmış Açılır Pencere Örneği

Bir web sitesinde varırsanız ve hemen e-posta adresinizi isteyen bir açılır pencere ile karşılaşırsanız, onlara verecek misiniz? Muhtemelen değil mi? Yapmam. Ancak, bir sayfaya giderseniz ve bir sürü kaliteli içerik bulursanız, ayrılmak üzereyken aynı açılır pencereyi alırsınız, kaydolur musunuz? Olabilir. Sayfa sağlanan değer, iyi olduğunu düşündüm, daha fazlasını görmek için haber bültenine abone olabilirim.

Çıkış niyeti en iyi modeldir, çünkü kullanıcı ayrılırken tetiklenir , yani pencere odağı kaybettiğinde veya sekmeye veya tarayıcı X'e doğru muyduklarında. Bir zaman gecikmesi işe yarasa da yine de kullanıcı deneyimini kesintiye uğratabilir . Bir cezanın ortasında olmaktan ve bir pencereyi kapatmaktan vazgeçmekten daha kötü değildir.

Her durumda, pop-up'ları en iyi şekilde yapılandırmak size bağlıdır. Belki kitleniz tetikleyicileri kaydırmak için iyi yanıt verir veya belki çıkıştan kası kısayollarını kullanmaya eğilimlidir ve çıkış niyetini tetiklemez. Her iki durumda da, bölünmüş bazı testler yapın ve neyin işe yaradığını hesaplayın.

Burada sağladığım, kullanabileceğiniz beş seçenektir. Bazıları özgür, bazıları primli ve her bölümünü kendi bölümlerinde anlatacağım. Gerçi bir şey kesin; Google kötü bir kullanıcı deneyimi öğesi olduğuna karar verene ve onları cezalandırana kadar bu komut dosyası tabanlı pencere açılır pencereleri mükemmel bir SEO dostu.

1: Omniconvert
Aradığınız özellik bunların yer paylaşımlarıdır . Omniconvert, bölme test çözümleri ve analitik üzerine odaklanan bir şirkettir ve web siteniz için veri toplaymanın yollarından biri de yer paylaşımlarıdır. Bu yer paylaşımları veya açılır pencereler, çıkış niyeti, yük durumunda, kaydırmada veya sayfadaki belirli öğeleri veya konumları tıklayarak tetiklenebilir.

Buna ek olarak, bu yer paylaşımları test etmek için birçok yararlı özellik ile birlikte gelir. Trafik kaynaklarına dayalı olarak, bir kuruluş kaynağından gelen hoş geldiniz mesajlarını görüntüleyebilir, kaynakça dayalı yayınlar değiştirebilir veya yalnızca organik trafikte benzersiz bir teklif gösteriyor olabilirler. Davranışsal segmentasyona, coğrafi bölgeye dayalı segmentasyona ve hatta hava koşullarına dayalı segmentasyona sahiptirler. Evet, birinin April Fools şakası da olduğunu düşünmüştüm; değil .

Omniconvert

Yer paylaşımları için 100'den fazla şablon vardır ve kendi özel yer paylaşımınızı da yapabilirsiniz. Geri sayımları, indirim kuponlarını, e-kitap indirme çağrılarını, kişiselleştirme seçeneklerini (örneğin özel önerileri görmek için ayakkabı ebadınızı seçerler), normal aboneliği ve basit tanıtım vitrinlerini destekliyorlar.

Bütün bunların yanında, bu kaplamalar için çok çeşitli ikna seçenekleri de var. Özelleştirme değişkenleri ayarlayabilir, yer paylaşımlarınızdaki mantığı dallandırabilir, kişiselleştirilmiş anketler ve bir sürü şey daha yapabilirsiniz.

Tabii ki, bir posta listesine üye girmeye çalışan hiçbir şey, posta listesi programlarıyla bütünleşmeden bunu yapacak. Omniconvert, Zapier ile çalışır; bu da, veriler, MailChimp ve ActiveCampaign gibi Zapier'i kullanabilen başka herhangi bir şeye yönlendirilebilir demektir. Raporunuz için Magento ve Shopify ile birlikte Google Analytics ve birkaç diğer analiz seçeneği ile çalışır.

Omniconvert'in ücretsiz deneme hakkı vardır ve fiyatlarının arkasında gizlidir. Kurulum yaptıktan sonra, deneme sonrasında aboneliklerin ayda 60 $ 'dan başlayacağını öğrenirsiniz . Fiyatlandırma trafik temelli olduğundan, daha geniş kitlelere sahip sitelerin maliyeti daha da fazla olacak. Bu 60 $ için 10.000 görüntüleme, 440 $ için 200.000 görüntüleme ölçeklendirme ve özel fiyat teklifi temelli daha büyük planlar gibi bir şey.

2: Ouibounce
Carl Sednaoui, New York'ta bulunan bir pazarlamacı, kod çözücü ve web sitesi optimize aracıdır. Öncelikle MailCharts'ın pazarlama direktörüydü, fakat yan projelerinden biri Ouibounce'dı. Yukarıdaki bağlantı, Carl'ın kendisi üzerinde çalışmayı bıraktığı için projenin taraftarları tarafından korunan ve güncel tutulan projenin bir Github fork'ına bağlanmıştır.

Ouibounce

Ouibounce aynı anda Omniconvert gibi bir şeyden daha fazla özellik dolu. Temelde bir şey yapar; çıkış niyet kaplaması görünürlüğü. Bir sürü entegrasyona sahip değildir, bir ton şablon içermez, özel raporlar ya da davranışsal hedefleme ya da bunlardan herhangi birine sahip değildir. Çerez tabanlı izleme, pop için zamanlayıcı veya gecikme ve hassasiyet ayarı yapabilirsiniz.

Bunun ötesinde, açık kaynak (ücretsiz). Bu bir Github projesidir, yani kodu alıp ihtiyaçlarınıza göre değiştirebilirsiniz. Bir şeyle bütünleşmesini isterseniz, verileri aktarmak için hangi kodu gerektiğini belirleyin ve yapın. Veri kancaları için bir API var, bunu kullanın. Ve tabii ki ücretsizdir.

3: Sumo.com List Oluşturucu
Sumo birkaç iyi teklif sunan bir pazarlama şirketidir. Düğmeler ve özellik paylaşımı paketi var, analizlerin bir ısı haritası sistemine sahipler ve bir liste oluşturucusu var. Liste oluşturucu, yer paylaşımı pop-up'ın geldiği yerdir ve oldukça iyi.

Tahmin edebileceğiniz gibi, çıkış niyetli teknolojinin kendi sürümü olan "akıllı mod" da dahil olmak üzere pop-over'i farklı görüntüleme şekillerine sahipler. Ayrıca çok basit olsa da özelleştirilebilir. Diğer pop-over'lerin aksine, yalnızca bir kutu ve bir form alanınız vardır, çünkü genel bir pazarlama açılır penceresi yerine odaklanmış bir liste oluşturucudur. Ancak, renkleri ve metinleri özelleştirebilirsiniz. Geri kalan düzenleme sürükle ve bırak konumlandırma ile yapılır. İsterseniz özel görüntüler ekleyebilirsiniz, ancak bazen diğer seçeneklerden daha esnek görünmemektedir.

 

Belki Sumo'dan aldığınız en büyük özellik bu pop'un mobil ortamda çalışmasıdır. Yukarıdaki iki seçeneğin hiçbiri, nasıl kodlandığından mobil cihazlarda çalışmaz. Sumo çok yapar.

Bölünme testi alırsınız ve pop'ların dört farklı hedefinden birine sahip olabilirsiniz. Ayrıca, belirli trafik kaynakları, özellikle Facebook, Twitter, Reddit ve diğer bazı sitelerdeki bireysel sosyal referanslar için pop-up'ları görüntülemeyi seçebilirsiniz.

Sumo'nun beş plan katmanı var. Temel plan ücretsizdir ancak bir aya kadar aylık ziyaretler sınırlıdır . Bölünmüş testler ve şablonlar vardır, ancak diğer pek çok özelliği yoktur. Küçük katman, tek bir sitede 5.000'e kadar aylık ziyaret, Sumo marka bilgisini pop-up'tan kaldırmanıza, size pro analitik, görüntüleme kuralları, entegrasyon ve VIP desteği sunar. Ayda 30 dolar.

Entegrasyonlar söz konusu olduğunda öncelikle HubSpot, Salesforce, MailChimp, Drip ve GetResponse gibi çeşitli e-posta uygulamalarına odaklanıyor. Bununla birlikte, Zapier ile de çalışırlar, böylece bu veriyle ne yaparsınız yaparsınız.

Orta plan ayda 50 K ziyaret olup sınırınızı üç alana çıkarır. Aksi takdirde Küçük'e kıyasla hiçbir özellik eklenmez ve aylık 60 dolara mal olur. Büyük plan, dokuz bölgede yarım milyon ziyaretçi, kurumsal entegrasyonlarda ek oluşturuyor ve aylık 120 ABD Doları indirim kodları destekliyor. O zaman Sumo planı diye bilinen, fiyat listelenmemiş, sınırsız her şey planına sahipler. Maliyet, ihtiyaçlarınıza göre ölçeklenir.

4: Privy
Privy, diğer iki uygulama olmadan Sumo uygulaması gibi. Gerçekten bana Canvas'tan başka hiçbir şeyden daha çok şey hatırlatan sağlam bir sürükleyip bırakan tasarımcı var, ne kadar özgür biçimi var. Pop-up hedefleme seçenekleriniz tamamen standarttır; belirli ülkelere, belirli cihazlara, çıkış amaçlarına, trafik için başvuru kaynağına ve bir kaç tane daha vurabilirsiniz. Sundukları benzersiz olanları, alışveriş sepeti değerini, haftanın gününü veya günün saatini ve kendi koşullarınızı belirlemek için özel JavaScript'i kullanma becerisini belirteceksiniz.

Privy Homepage

Elbette, bölünmüş testler sunuyorlar ve tarayıcılara, zamanlayıcılara veya çıkış amaçlarına dayanan tetikleyiciler. Ayrıca, e-ticaret kurulumlarıyla entegrasyona gereksinim duyma eğilimi gösterdikleri kupon kodlarına izin veriyorlar, bu kupon kodları birçok başka seçeneği içermiyor.

Privy'nin entegrasyon listesi oldukça büyüktür. Shopify ve Magento gibi e-ticaret platformlarının yanı sıra Bigcommerce ve WooCommerce'yi de yapıyorlar. Squarespace, WordPress, HubSpot, Tumblr, Zen Cart ve SpaceCraft'ı yapıyorlar. MailChimp, Constant Contact, Emma, ??SendGrid ve bir düzine daha fazla e-posta sistemi yapar. Bildirimler için Slack ile, yeniden hedefleme için AdRoll ve Zapier aracılığıyla erişebileceğiniz her şeyle çalışırlar. Bu e-posta entegrasyonlarını kullanarak damla kampanyaları ve bültenler gönderebilir.

Privy sınırsız kampanyalar, sınırsız kayıtlar ve sınırsız açılış sayfaları içeren bir planla başlar . Açılır pencereler, tam ekran yer paylaşımları, yerleştirmeler, niyetli tetikler, indirimler, e-posta senkronizasyonu ve üç entegrasyona kadar çıktılar. Tek nicelik sınırlamanız, ayda 3000 olarak sınırlandırılmış olan otomatik cevaplayıcı gönderimleridir.

Artı plan aylık 24 TL olup, sayfa URL hedefleme, cihaz hedefleme, gerçek zamanlı bildirimler, özel formlar, beyaz etiket markalama, UTM etiketleme desteği, beş entegrasyon ve 12K otomatik yanıtları ekler.

Ticaret aylık 80 ABD Dolarıdır ve Shopify'de Tekli İndirimler, sepet değeri hedefleme, dil seçimi, geri ödeme izleme, özel yazı tipleri ve bir grup diğer seçenek ekler.

Ardından ayda 200 Dolar olan Büyümeye sahipsiniz ve kampanyalar, özel komut dosyaları, dinamik formlar, kullanıcı analizleri, 3 alanda kullanmanız, onboarding çağrısı, öncelikli destek ve daha fazlası için ayrı testler yapıyorsunuz.

5: İdeal Canavar
Optin Monster, çeşitli şekillerde, iyi form için ilk ve en önde gelen seçeneklerden biridir. Açılış sayfaları, bindirme pop'ları, kayan kenar çubukları, slayt içerikleri, çıkış niyeti pop'ları; hepsi ve daha fazlasına sahipsiniz.

Optin Monster'ın en önemli satış noktalarından biri form oluşturucudur . Çok çeşitli amaçlar için son derece iyi çalışan, oldukça fonksiyonel bir form oluşturucu yaratmak ve optimize etmek için yıllarını harcadılar. Bu, elle kodlama açılımlarının yapılmadığı beş seçeneğin en esnek olmasını sağlar ve Ouibounce ile kendinizi oluşturur.

 

Kitlenizi segmentasyon için yalnızca çok çeşitli hedefleme seçenekleri verilmez, bunları bir sayfa düzeyinde de uygulayabilirsiniz. Posta listenizi inanılmaz ayrıntıya göre bölümlere ayırabilirsiniz. Elbette bölünmüş testleriniz ve bir ton analitik raporlarınız var. Hoşgeldiniz kapıları ayarlayabilir, mobil pop-up'ları kullanabilir ve çubukları açabilirsiniz.

Sahip olduğunuz kaç tane özellik göz önüne alındığında, Optin Monster'ın çok pahalı olmasını bekleyebilirsiniz, ancak şaşıracaksınız. Ücretsiz bir sürümü olmamasına rağmen, sınırsız formlar, bölünmüş testler, sayfa düzeyi hedefleme, raporlama ve daha fazlasını sağlayan aylık 9 dolarlık bir temel plana sahipler. Bir sonraki katman ayda 19 dolardır ve kayan çubuk, kenar çubuğu ve içerik kilitleme özelliklerine sahiptir. Aynı zamanda üç siteye kadar çalışır. Üst düzey plan, çıkış niyet teknolojisi, mobil formlar, evet / hayır formları, slayt içerikleri, planlama ve alt hesaplar da dahil olmak üzere tüm diğer özelliklerini içerir. Bu bir ayda 29 dolar.

Bu beş seçenekten hangisini kullanmak istediğinize veya diğer seçenekleri araştırmak istiyorsanız size kalmıştır. Örneğin, oldukça gelişmiş bir şey istemiyorsanız, ücretsiz ve premium WordPress eklentileri olduğunu biliyorum.

Should I Nofollow My Outbound Blog Comment Backlinks?

  • 13.3.2017 09:42:38
  • 0 Yorum
  • 1499

Ever since the nofollow attribute was added to the roster of usable tags, it’s caused no end of problems.  Should you nofollow this, nofollow that?  It seems like the only clear advice is to nofollow that creepy guy into the woods.

We’ve written about nofollow before.  When it’s used on links coming in to your site, that’s fine; PageRank isn’t as important as the presence of the link anyway.  When it’s used on a link going outwards from your site, it’s up to you how you use it.  A good idea, generally, is to nofollow any link to a destination site you wouldn’t want to recommend in conversation.  If you don’t want to encourage anyone to visit it, don’t use a followed link and give the site additional benefit.  And, of course, there’s no real reason to nofollow internal links at all.

In general, if you’re linking to a spam site, you might be better off not actually making it a hyperlink.  Sure, you might refer some traffic over via seeming organic search, but you don’t show the backlink as coming from your site.

The specific question here is in regards to blog comment links.  Should you follow or nofollow them?  On one hand, if you’re following them, you’re passing PageRank to who knows what sites.  Anyone could come along and lay a comment down linking to their site, and you’d automatically pass some of your PageRank to that site.

Is this the right way of thinking?  Should you automatically nofollow all blog comment links and leave it at that?

The Argument for Nofollowed Comment Links
The purpose of nofollow is to keep your links safe.  You don’t want to share your PageRank in a way that can harm your site.  This means you don’t want to link to sites of less than stellar quality, let’s say.

In a world without the nofollow attribute, you’re going to run into a lot of issues with spam.  When every link, no matter the site, brings in beneficial PageRank, you’re going to want to build those backlinks in any way possible.  This includes directory submissions, blog comments and press releases, among other things.

The-Argument-for-Nofollowed-Comment-Links

Even Wikipedia suffered for the lack of nofollow.  People would scan every possible related article, and often articles that weren’t relevant at all, looking for ways they could add a link to their site.  A link from a high authority site like Wikipedia could be incredibly valuable, but the fact that it was easy to edit by just about any user made it difficult to patrol.

Nofollow, therefore, is a perfect solution.  You can nofollow any link to a site you don’t trust.  You can link to sites, even competitors, and know that you’re not providing them with any benefit.  Wikipedia makes everything nofollow by default, and there’s no longer a good reason to vandalize it with your page links.

Referring specifically to blog comment links, it’s kind of a fire and forget situation.  If you nofollow links in those fields by default, you removed half the reason anyone is going to leave links you don’t want.

The Argument Against Nofollow Comment Links
Links are the backbone of the Internet.  They’re how users and search engines find their way around.  They’re also how spammers operate, but spammers aren’t as big a deal as you might think.

Where might you use a nofollow attribute?  Links on your pages to other internal pages don’t need to be nofollowed, there’s no benefit to doing so and no drawback for not doing so.  Links from your pages to other pages on the Internet?  You can police those yourself.  If you don’t want a site to gain benefit from linking to them, don’t link to them, one way or the other.  Links build awareness, and links transfer click traffic, regardless of whether or not they’re followed.  PageRank is only one of many aspects of a link that matter.

The-Argument-Against-Nofollow-Comment-Links

Sites like Wikipedia suffer if there’s a lack of nofollow ability, that’s true.  That’s because those sites live on user contributions.  They can’t cut off user contributions, nor can they require every contribution be vetted by an admin before approval, because the amount of work required would exceed the reasonable ability of a decently sized staff to accommodate.  The Wikipedia admins would drink themselves into oblivion every night and possibly during days too.

For small sites, it probably doesn’t even matter that much whether they nofollow links to bad domains.  It might help the bad domain a little bit, but it isn’t going to really hurt the originating site, not unless they’re doing it constantly and start to look like a part of the spam network themselves.

So what about comment links?  If you don’t nofollow the links there, anyone is free to post spam links and you end up with the Wikipedia problem in miniature, right?

Fortunately, there are other answers to this problem.  You could:

Use the Facebook comments plugin or Disqus, something that has automatic spam filtering or a good reason not to spam, like the social pressure from Facebook.
Use a spam filtering plugin like Akismet for WordPress.
Require every comment meet admin approval before becoming public.
Moderate comments after they’re posted and remove any links you don’t agree with.
If you do take one of these options, you’re making your comments a more valuable place to be for those whose sites you approve of.  If a user posts their link and you don’t remove it, you’re rewarding that site.  If you don’t agree with the content of the link, you can remove it without penalty.

Of course, these methods typically only work for small or medium sites.  A site as large as the New York Times, Huffington Post, Forbes or Moz has to be much more careful with their comments.  There’s no easy way to moderate all of the comments a site like that must generate every day.  Once again, the admin in charge would be driven to drink.

-----------------------------------------------                          --------------------------------------------------                               ----------------------------------------------

 


Daha önce nofollow hakkında yazdık . Sitenize gelen bağlantılar için kullanıldığında, sorun yok; PageRank, bağlantının mevcudiyeti kadar önemli değildir. Sitenizin dışına çıkan bir bağlantıda kullanıldığında, size nasıl kullanacağınıza bağlıdır. Genel olarak, iyi bir fikir, konuşmada önermek istemediğiniz bir hedef siteye giden herhangi bir bağlantıyı yok etmektir. Herkes onu ziyaret etmeye teşvik etmek istemiyorsanız, takip eden bir bağlantı kullanmayın ve siteye ek fayda sağlamayın. Ve tabii ki, dahili bağlantıları hiç takip etmenin gerçek bir nedeni yok.

Genel olarak, bir spam sitesine bağlanıyorsanız, aslında köprü yapmamak daha iyi olabilir.   Tabii, görünüşte organik arama yoluyla bazı trafiklere bakabilirsiniz, ancak geri bağlantıyı sitenizden geldiğini göstermezsiniz.

Buradaki spesifik soru, blog yorum bağlantılarıyla ilgilidir. Onları takip etmeli miydiniz yoksa takip etmemek mi gerekiyor? Bir taraftan, onları takip ediyorsanız, PageRank'i kimlerin sitelerini bildiğine götürüyorsunuzdur. Herkes gelebilir ve kendi sitelerine bağlanarak yorum yapabilir ve otomatik olarak PageRank'ınızın bir kısmını o siteye geçirecek olursunuz.

Bu doğru düşünme şekli mi?  Tüm blog yorum bağlantılarını otomatik olarak reddedecek ve bırakmayacak mısınız?

Nofollowed Yorum Bağlantıları İçin Argüman
Nofollow'un amacı bağlantılarınızı güvende tutmaktır. PageRank'ınızı sitenize zarar verecek bir şekilde paylaşmak istemiyorsunuz. Diyelim ki, yıldız kalitesinden az sitelere bağlanmak istemiyorsunuz demektir.

Nofollow özelliğine sahip olmayan bir dünyada spam ile ilgili birçok sorun yaşarsınız. Her bağlantı, site olursa olsun, faydalı PageRank getirdiğinde, bu geri bağlantıları mümkün olan herhangi bir şekilde inşa etmek isteyeceksiniz . Bu, başka şeylerin yanı sıra, dizin gönderimleri, blog yorumları ve basın bültenlerini içerir.

No-Takip Eden-Yorum-Bağlantıları İçin-Argüman

Wikipedia bile nofollow eksikliği nedeniyle muzdarip. İnsanlar olası her ilgili makaleyi tarayacak ve sitelerine bir bağlantı ekleyebilecek yollar arayan hiç de ilgisiz makaleler sıklıkla tarayacaktı. Vikipedi gibi yüksek otoriteye sahip bir sitenin bir bağlantısı inanılmaz derecede değerli olabilir, ancak hemen hemen herkes tarafından düzenlenmesinin kolay olması devriye gezmeyi zorlaştırdı.

Bu nedenle, Nofollow, mükemmel bir çözümdür . Güvendiğiniz bir siteye giden hiçbir bağlantıyı ücretsiz yapabilirsiniz . Sitelere, hatta rakiplere bağlanabilir ve kendilerine herhangi bir fayda sağlamadığınızı biliyorsunuzdur. Vikipedi varsayılan olarak her şeyi nota yapar ve artık sayfanızın bağlantılarıyla birlikte vandallaştırmak için iyi bir neden yoktur.

Özellikle blog yorum bağlantılarına atıfta bulunarak, bu tür bir yangın ve unutma durumudur. Varsayılan olarak bu alanlardan bağlantıları yoksa, kimsenin istemediğiniz bağlantıları terk edecek sebebinin yarısını kaldırdınız.

Nofollow'a Karşı Argüman Yorum Bağlantıları
Linkler İnternet'in belkemiğidir. Kullanıcıların ve arama motorlarının yollarını bulma biçimidir. Ayrıca, spam göndericilerin de işleyiş biçimidirler, ancak spam gönderenler, düşündüğünüz kadar büyük bir anlaşma değildir.

Nofollow niteliğini nereden kullanabilirim? Sayfalarınızda diğer dahili sayfalara bağlantılarınızın nofollow olması gerekmez; bunu yapmaktan hiçbir yararı yoktur ve bunu yapmanın hiçbir dezavantajı yoktur. Sayfalarınızdan İnternetteki diğer sayfalara bağlantılar? Onları kendin de polise edebilirsin. Bir sitenin kendilerinden bağlantı kurmaktan fayda sağlamayacağını düşünüyorsanız, öyle ya da böyle bir bağlantı kurmayın. Bağlantılar farkındalık yaratır ve takip edilip edilmediğine bakılmaksızın, aktarma tıklama trafiğini birbirine bağlar. PageRank, bir bağın birçok özelliğinden yalnızca biridir.

The Argument-Against-Nofollow-Comment-Links

Wikipedia gibi siteler, nofollow yeteneğinin olmaması durumunda acı çekiyor, doğru. Çünkü bu siteler kullanıcı katkılarıyla yaşıyor. Kullanıcıların katkılarını kesemezler ve onaylanmadan önce her katkıyı bir yönetici tarafından incelenmesini talep edemezler, çünkü gereken iş miktarı, yeterince büyüklükteki bir personelin barındırabileceği makul yeteneği aşacaktır. Vikipedi yöneticileri, her gece ve muhtemelen de günler boyunca kendilerini unutmak için içiyorlardı.

Küçük siteler için, kötü alanlara bağlantıları nofollow olsun, muhtemelen çok önemli değil. Kötü etki alanına biraz yardımcı olabilir, ancak sürekli olarak çalışmadıkça ve spam ağının bir parçası gibi görünmeye başlamazlarsa değil, başlangıç ??sitesini gerçekten incitmeyeceklerdir.

Peki yorum linkleri hakkında? Eğer oradaki bağlantıları takip etmezseniz , herkes spam bağlantıları yayınlamaya serbesttir ve siz de Wikipedia sorununu minyatürle bitirdiniz, değil mi?

Neyse ki, bu soruna başka cevaplar da var. Yapabilirdin:

Facebook'un yorum eklentisi veya Disqus'u kullanın, otomatik spam filtrelemeye ya da Facebook'tan gelen toplumsal baskı gibi spam etmemenin iyi bir nedeni vardır.
WordPress için Akismet gibi bir spam filtreleme eklentisi kullanın.
Her yoruma halka açık olmadan önce yöneticinin onayını almasını isteyin.
Yorumları yayınlandıktan sonra denetleyin ve kabul etmediğiniz tüm bağlantıları kaldırın.
Bu seçeneklerden birini kullanırsanız, yorumlarınızı sitelerini onayladığınız kullanıcılar için daha değerli bir yere dönüştürüyorsunuz demektir. Bir kullanıcı bağlantılarını gönderir ve kaldırmazsanız, o siteyi ödüllendiriyorsunuz demektir. Bağlantının içeriğini kabul etmezseniz cezayı çekmeden kaldırabilirsiniz.

Elbette, bu yöntemler genellikle yalnızca küçük veya orta ölçekli siteler için geçerlidir .   New York Times, Huffington Post, Forbes veya Moz kadar büyük bir site, yorumlarından çok daha dikkatli olmalı. Bütün yorumları denetlemenin kolay bir yolu yoktur, bunun gibi bir site her gün üretmesi gereken bir sitedir. Bir kez daha, sorumlu yönetici içki içmeye yönlendirilirdi.

Is it Possible to Have Multiple Google Places Locations?

  • 9.3.2017 10:21:52
  • 0 Yorum
  • 1463

Google’s Pigeon update was nasty – far nastier than anything other than a giant radioactive pigeon would be – and it affected local search more than anything else.  In fact, it make it nearly impossible for any small and medium sized business to rank for local keywords.  Instead, business directories, Google Places pages and local authorities like newspapers come out ahead.  All that’s left for the local business is accounts through those other sites, which brings us to Google Places.

Is it possible to have more than one Google Places location?  It has to be, right?  After all, search for Pizza in LA or in New York and both will have local places pages for Pizza Hut.  National chains don’t choose one location for their page, they have one for each location.

On the other hand, a business that’s online-only doesn’t have a listing at all.  This is by design; Google doesn’t want to flood local search users with businesses they can’t use.  If you’re out driving looking for a place to buy a given product, you don’t need an Amazon link.

The Benefits of Multiple Locations
One has to ask the question; why does a business with multiple locations want to limit each to the individual area it occupies?  Why would Pizza Hut have a dedicated LA page and a dedicated New York page rather than a centralized Pizza Hut page?

The answer is a combination between local incentives and keyword cannibalization.

Local incentives are fairly clear.  Picture someone with a cell phone out for errands for the day.  End of the day is approaching, and they want some food to bring home.  They run a search on their phone for pizza.  They want a listing of the closest pizza places to their current location, and Google strives to provide that listing.  If your business has six locations in the area, but your site doesn’t point towards any one of them, it’s not going to show up very highly in search.  Meanwhile a competitor with a focused page comes up saying “hey look we’re just two miles away at the corner of Main and South streets!”  That sounds good, so the cell phone wanderer goes in to that location, even if you had a location right nearby.

Keyword cannibalization is a phenomenon that occurs when two pages are attempting to target the same keyword.  If you and a competitor are both targeting “Pizza in New York,” you’re fighting for the same space.  If you have two pages both targeting Pizza in New York, your potential value is split.  The competitor, limiting themselves to one page, focuses their power and outranks you.

For businesses with more than one location, they can all be managed from one singular Google account.  If your business has dozens or hundreds of national locations, like many major chains, those locations can be managed through Google’s bulk location manager.

Google’s Business Restrictions
Googles-Business-Restrictions

Google is surprisingly very tight on their restrictions on local businesses.  If you add the wrong descriptor or typo your location, your account can be held pending for a long time.  Follow these guidelines when setting up each local account.  Yes, you have to set up a page for each location, although they can all be managed from one central location.

You must be the owner of the business or an authorized representative.  To allow managers of individual locations to manage their location page, add them as managers to the account.
Your Places name needs to match your business name, with up to one descriptor that indicates a perk of your business.
Saying “Steve’s Pizza Delivery” is good, because it indicates that you deliver.  Saying “Steve’s #1 Pizza” is bad, because it makes a qualitative judgment that Google will not sanction.
Your listed Places address must match your website listed address and real physical address.  P.O. boxes and fake addresses do not work.  Google sends a postcard to the address with verification information.
Service areas can be listed in their own section; your business still needs a precise central location.
Your listed phone number must connect to your business directly, with as little interference as possible.
Your listed website URL must go to your homepage, not a landing page or redirect.
You can only have a Google Places page if you have a physical office in which you contact customers face to face.  Online-only businesses are not eligible.
Rental properties do not count; rental agencies must list their office locations.
With all of that in mind, you can create individual pages for each business.  From there, it’s time to optimize.

Optimizing and Ranking with Google Places
Optimizing-and-Ranking-with-Google-Places

With more than one location, it’s hard to rank with each location beyond the local search, precisely because of the shared content between each site.  Here are some tips you can use.

First, set up pages for each location.  These can be subdomains, entirely new domains or subpages for each location.  The largest businesses unify their locations into one page, with a lookup for individual locations with address, hours and other vital information listed.

Optimize each page for local SEO, which includes local keywords used as naturally as possible.  This includes page meta titles and descriptions, header tags, image alt text and the content itself.

Use Google’s Schema tags to list important information.  There is a wide range of possible tags to use for additional information.  These include hours, payment information, contact numbers, map locations, brands, memberships and even tax IDs.

Make sure all important contact information is listed on a contact page.  Avoid listing multiple addresses on a single contact page; Google may get confused and cross-link sites.  Subpages for each location work best.

Include a link to your Google+ place pages on each subpage, specific to that location.  Always be aware of which profile the user would most want to see when they’re on a given page, and serve that link to them.

While you’re at it, encourage reviews on both Google+ and business directories like Yelp.  A decent number of good reviews will help push you to the top of the line for carousel listing.  When a negative review appears, address it by reaching out to the customer as soon as possible.

If your business has a corporate headquarters location, don’t list it amongst your retail outlets.  Instead, create a corporate page and link to other pages.  Allow users to funnel outwards if necessary.


---------------------------------                                               ----------------------------------------------                                     ---------------------------------------------


Google’s Pigeon update was nasty – far nastier than anything other than a giant radioactive pigeon would be – and it affected local search more than anything else.  In fact, it make it nearly impossible for any small and medium sized business to rank for local keywords.  Instead, business directories, Google Places pages and local authorities like newspapers come out ahead.  All that’s left for the local business is accounts through those other sites, which brings us to Google Places.

Is it possible to have more than one Google Places location?  It has to be, right?  After all, search for Pizza in LA or in New York and both will have local places pages for Pizza Hut.  National chains don’t choose one location for their page, they have one for each location.

On the other hand, a business that’s online-only doesn’t have a listing at all.  This is by design; Google doesn’t want to flood local search users with businesses they can’t use.  If you’re out driving looking for a place to buy a given product, you don’t need an Amazon link.

The Benefits of Multiple Locations
One has to ask the question; why does a business with multiple locations want to limit each to the individual area it occupies?  Why would Pizza Hut have a dedicated LA page and a dedicated New York page rather than a centralized Pizza Hut page?

The answer is a combination between local incentives and keyword cannibalization.

Local incentives are fairly clear.  Picture someone with a cell phone out for errands for the day.  End of the day is approaching, and they want some food to bring home.  They run a search on their phone for pizza.  They want a listing of the closest pizza places to their current location, and Google strives to provide that listing.  If your business has six locations in the area, but your site doesn’t point towards any one of them, it’s not going to show up very highly in search.  Meanwhile a competitor with a focused page comes up saying “hey look we’re just two miles away at the corner of Main and South streets!”  That sounds good, so the cell phone wanderer goes in to that location, even if you had a location right nearby.

Keyword cannibalization is a phenomenon that occurs when two pages are attempting to target the same keyword.  If you and a competitor are both targeting “Pizza in New York,” you’re fighting for the same space.  If you have two pages both targeting Pizza in New York, your potential value is split.  The competitor, limiting themselves to one page, focuses their power and outranks you.

For businesses with more than one location, they can all be managed from one singular Google account.  If your business has dozens or hundreds of national locations, like many major chains, those locations can be managed through Google’s bulk location manager.

Google’s Business Restrictions
Google-İş-Kısıtlamaları

Google is surprisingly very tight on their restrictions on local businesses.  If you add the wrong descriptor or typo your location, your account can be held pending for a long time.  Follow these guidelines when setting up each local account.  Yes, you have to set up a page for each location, although they can all be managed from one central location.

You must be the owner of the business or an authorized representative.  To allow managers of individual locations to manage their location page, add them as managers to the account.
Your Places name needs to match your business name, with up to one descriptor that indicates a perk of your business.
Saying “Steve’s Pizza Delivery” is good, because it indicates that you deliver.  Saying “Steve’s #1 Pizza” is bad, because it makes a qualitative judgment that Google will not sanction.
Your listed Places address must match your website listed address and real physical address.  P.O. boxes and fake addresses do not work.  Google sends a postcard to the address with verification information.
Service areas can be listed in their own section; your business still needs a precise central location.
Your listed phone number must connect to your business directly, with as little interference as possible.
Your listed website URL must go to your homepage, not a landing page or redirect.
You can only have a Google Places page if you have a physical office in which you contact customers face to face.  Online-only businesses are not eligible.
Kiralık mülkler sayılmaz; Kiralık acenteler ofis yerlerini listelemelidir.
Bütün bunlar akılda, y ou her iş için ayrı sayfaları oluşturabilirsiniz . Buradan, optimize etmenin zamanı geldi.

Google Rehber ile optimizasyon ve sıralama
Google Yerlerle Optimize Etme ve Sıralamayı Kullanma

Birden fazla konumda bulunulduğunda, yerel arama ötesinde her bir konumla rütbe etmek zordur; tam olarak her site arasındaki paylaşılan içerikten dolayı. İşte kullanabileceğiniz bazı ipuçları.

İlk olarak, her bir yer için sayfalar oluşturun. Bunlar alt alanlar olabilir, her alan için tamamen yeni alanlar veya alt sayfalar olabilir. En büyük işletmeler, adreslerini, saatlerini ve diğer hayati bilgileri listeleyen ayrı konumlar için bir arama yaparak konumlarını tek bir sayfada birleştirir.

Her sayfayı mümkün olduğunca doğal olarak kullanılan yerel anahtar kelimeleri içeren yerel SEO için optimize edin . Buna sayfa meta başlıkları ve açıklamaları, başlık etiketleri, resim alt metni ve içeriği dahildir.

Önemli bilgileri listelemek için Google'ın Şema etiketlerini kullanın. Ek bilgi için kullanılacak olası etiketler geniş bir yelpazesi vardır. Bunlara saatler, ödeme bilgileri, iletişim numaraları, harita konumları, markalar, üyelikler ve hatta vergi kimlikleri dahildir.

Bir iletişim sayfasında tüm önemli iletişim bilgilerinin listelendiğinden emin olun. Tek bir iletişim sayfasında birden fazla adresi listelemekten kaçının; Google şaşkın ve çapraz bağlantı siteleri alabilir. Her yer için alt sayfalar en iyi çalışır.

Her bir alt sayfada, Google+ yer sayfanıza , o yere özgü bir bağlantı ekleyin . Kullanıcıların belirli bir sayfadayken hangi profilleri en çok görmek istedikleri profillerden haberdar olun ve bu bağlantıyı onlara sunun.

Hazır olduğunuzda Yelp gibi Google+ ve işletme dizinlerindeki incelemeleri teşvik edin. İyi derecede iyi değerlendirmeler, sizi atlıkarınca listeleme hattının en üstüne itmenize yardımcı olur. Olumsuz bir inceleme göründüğünde, bunu mümkün olan en kısa sürede müşteriye ulaşarak ele alın.

İşletmenizin merkezi bir şirket merkezi varsa, bunu perakende satış mağazalarınız arasında listelemeyin. Bunun yerine, bir şirket sayfası oluşturun ve diğer sayfalara bağlayın . Gerekirse kullanıcıların dışarıya doğru yönlendirmesine izin verin.

Negative SEO Will Be Google’s #1 Concern in 2015

  • 27.2.2017 10:34:07
  • 0 Yorum
  • 1490

Negatif SEO, hayata bir boogeyman gibi başladı, söylentiler her yerde ancak sağlam bir delille başlıyordu. O zamandan beri, ön plana çıkarak büyüdü ve Slenderman gibi ivme kazandı. Artık, kararsız web forumlarının derinlikleriyle sınırlı değil; Yüksek profilli SEO bloglarında açıkça bahsediliyor.

Negatif SEO, Google'ın en büyük endişelerinden biri olmasını beklemekle birlikte, önümüzdeki sene de başlıca endişelerinden biri olacak . Bir kere, sayısız SEO uzmanı dünya çapında sorunun arttığını kabul ve şu ana kadar Google'ın yaptığı sorunu çözmek için çalışmıyor.

Neden bu kadar büyük bir endişe olacağını araştırmak için zinciri takip edelim.

1: Olumsuz SEO'nun Neden Tehdit Olduğu
İlk olarak, sahip negatif SEO gerçek olay ve oluşturduğu endişe. Ben t ödenen istenmeyen bağlantıları ile sahibi olmayan bir site patlatma çalışır genellikle kazınmış içerik içinde demirlemiş, ince içerik, çifte nazar için yinelenen içerik veya spam içerik. Bu, bir siteye, siyah şapka spam tekniği benzeyen şekilde işaret eden çok sayıda bağlantı oluşturur. Hedef sitenin sahibi, sanki onları yasada yakalamış gibi, bu bağlantılar keşfedildiğinde bir cezaya çarptırılır.

Bu, birinde ve bir siteye Google'ın yerli güvenini aşarak çalışır. Ayrıca, Google'ın kimin bağlantı oluşturduğunu bilmesinin veya doğrulamasının imkânı olmadığı için de geçerlidir. Büyük G'nin anlayabileceği kadarıyla, bu bağlantılar az önce ortaya çıktı. Tarihsel olarak, web yöneticilerinin kendi yararları için kullanacakları bir araç oldukları için Google, hala bu şekilde kullanılmakta olduğunu varsayar . Sonuçta, neden bir webmaster kendi ait olmayan bir siteye bağlantılar kurar ki?

2: Neden Black Hat SEO'ları Negatif SEO Kullanıyor?
Peki neden olumsuz SEO kullanılıyor? Bir kere, işe yarıyor. Moz, yüksek profilli bir örnek için bir çağrı yapmıştı, ancak olumsuz SEO ile ilgili sorun, küçük bir ölçekte en iyi sonucu bulmasıdır. Bir süredir dolaşan siteler, küçük bir negatif SEO saldırısına dayanmak için ihtiyaç duydukları güveni oluşturmuştur. Dahası, bağlantıları ve itibarı eleştiren kütlesi var, negatif bir saldırı yapmaya zorlarlar.

Sonuçta, 100'den fazla gelen bağlantıya sahip bir siteyi, 100.000'den fazla bir siteye yenilgiye uğratmak daha kolaydır.

Siyah şapka yöneticileri birkaç nedenden ötürü negatif SEO kullanıyorlar . İlk olarak işe yarıyor. İkincisi, algılamak ya da izlemek zor. Negatif SEO kullandığınızda sizi bağlantılara bağlamak için hiçbir kanıt yoktur. İdeal olarak, bağlayıcı etki alanlarının ne hedefi ne de sahibi siz değilsiniz; Sizi kışkırtıcı olarak gösterecek bir şey yok. Esasen mükemmel bir suçtur, daha mükemmel hale getirilmiştir, çünkü yasadışı değildir.

3: Neden Negatif SEO Çalışır?
Neden-Olumsuz-SEO-İşleri

Negatif SEO çalışır, çünkü Google, bir siteye zarar verdiklerinden daha fazla değer verirlerse, kötü bağlantıların yapabileceği zararla daha fazla ilgilidir. Aslında üç senaryo var.

Google, spam bağlantılarının olumlu değeri geçmesine izin verir.   Bu, bağlantıların değerini yok eder, çünkü herkes bunları yapabilir. 5 doları harcayabilir ve sitenize 10.000 bağlantı oluşturduysanız ve bu bağlantılar sizi riske sokmazsa neden olmasın? Aslında, neden bir işletme, rakiplerini en üst noktada garantilemek için harcamayacak? Para ve bağlantı kurma oyunu haline gelir.
Google, spam bağlantılarının değerini sıfıra ayarlar. Ne zarar ne de sana fayda sağlarlar. Burada, birincisinden neredeyse daha kötü bir senaryonun var. Google, olasılıkla% 100 doğrulukla spam bağlantıları tespit edemez. Bir kişi bile geçerse, bu değerli bir bağlantı haline gelir. Binde% 1'lik bir başarı oranı, binlerce değerli bir bağlantı, webmasterlerin kendilerini ilk senaryo gibi değerli bağlantılar satın alabilecekleri anlamına gelir. Aradaki fark, çalışmaya başlamaları için çok daha fazla bağlantı satın almak zorundalar; bu da, Google'a hakim olmak için bağlantıları ve İnternet'le istenmeyen şeyleri akıyor.
Google, spam bağlantılarını cezalandırarak negatif değeri olmaya zorluyor.   Bu, spam bağlantıları tehlikeli bir uygulama olarak almanızı sağlar. Pozitif bağlantı olarak 100 ve 1 fiş satın alırsanız, hala 99 spam linkten ağır basar. Ardından, 99 sorununun çözülmesi, reddedilme ve bağlantı kaldırma yoluyla uzun sürebilir.
Açıkçası, Google üçüncü senaryoyu seçti.

4: Google Neden Cezaya Dayalı Ekonomi Oluşturdu?
Google, az ya da çok, bağlantı satın almak isteyen herhangi bir sitenin sonuçlardan çekinmeye karar verdi. Onlar güven iç trustrank algoritması sitelerin çoğunluğu korumak ve negatif SEO saldırılarına düşmek isteyenler esasen kabul kayıplar vardır.

Google ceza sistemi ile ilgili sorun, yanlış sonuca yol açan tüm doğru kararların bir örneği olmasıdır. Her adımda, mümkün olduğu kadar kısa vadede ve uzun vadede en mantıklı olanı yaptınız. Mükemmel değiller, fakat denemek için ellerinden gelen şeyleri yapmışlardır.

Özellikle bağlantı cezaları ve olumsuz SEO ile, Google, büyük bir tehdidi ortadan kaldırmak için elinden gelen en iyi şeyleri yaparken, aynı anda çözümlerinin yarattığı daha küçük tehdidi yönetmeye çalışıyor. Trustrank ve Disavow aracı, mevcut en iyi çözümlerdir.

Karanlık Sanatlara Karşı Savunma
Karanlık Sanatlara Karşı Savunma

Olumsuz SEO'lardan en çok risk alan iki site türü vardır. Birincisi, "kanuni" yi kendi ellerine almaya korkmayan, büyük oyuncularla kurulmuş nişlerde, rekabetçi nişlerde yeni siteler. İkinci grup, geçmişte siyah şapka tekniklerini kullanma geçmişine sahip olan sitelerdir.

İkisi de Google'ın trustrank'ına geri döndüler. Google, sisteminizde güven oluşturmanıza izin verir ve bu güveni spam ve gölgeli ilişkilere karşı bir arabellek olarak kullanırlar. İçeriğinizi çalmak üzere bir içerik kazıyıcı cezalandırılmış ancak siz değilsiniz, çünkü kazıyıcı içeriği geriye döndürse de Google sizinkini dizine ekleme konusunda geç kalıyor olsa bile. Birkaç spam bağlantısının neden zarar vermediğini; Google, spam gönderenlerin kimseyle olan bağlantısını biliyor ve sizi kontrolünüz dışında bulunan eylemler nedeniyle cezalandırmayacaktır.

Yeni oyuncular, rekabet ortamındaki siteler, güven oluşturmak için zamana sahip değiller. Spam geçmişi olan siteler zaten o köprüyü yaktı ve bu korumayı kaybetti.

Soru şudur: Google bu konuda ne yapabilir?   Cezayı tamamen ortadan kaldırırlarsa, spam için spam değeri elde etmek çok daha kolay olur. Olumsuz SEO'lardan kurtulmayı kolaylaştırırsa, diğer hacim tabanlı spam saldırılarına kapıyı açarlar. Google'ın yapmak için biraz düşüncesi var ve 2015 bunu yapacakları yıl olacak.

---------------------------------------------                                 ----------------------------------------------------                    ----------------------------------------------------


Negative SEO is going to be one of Google’s biggest concerns, if not their top concern, coming up next year.  For one thing, numerous SEO experts worldwide agree that the problem is growing and that what Google has done so far doesn’t work to solve the problem.

To investigate why it will be such a large concern, let’s follow the chain.

1: Why Negative SEO is a Threat
First, you have the actual event of negative SEO and the concern it generates.  It works by blasting a site you don’t own with paid spam links, usually anchored within scraped content, thin content, duplicate content or spam content for the double whammy.  What this does is generates a lot of links pointing to a site in a manner that looks like a black hat spam technique.  The owner of the target site suffers a penalty when these links are discovered, as if Google had caught them in the act.

This works, on one and, by overpowering Google’s native trust in a site.  It also works because Google has no way of knowing or verifying who creates a link.  As far as the big G can tell, those links just appeared.  Because they were historically a means webmasters would use to benefit themselves, Google assumes they’re still being used in that way.  After all, why would a webmaster build links to a site they don’t own?

2: Why Black Hat SEOs Use Negative SEO
So why is negative SEO used, then?  Well, for one thing, it works.  Moz put out a call for a high profile example, but the problem with negative SEO is that it works best on a small scale.  Sites that have been around for a while have built up the trust they need to withstand a minor negative SEO attack.  More, they have the critical mass of links and reputation that makes a negative attack that much harder to pull off.

After all, it’s much easier to overpower a site that has 100 incoming links than a site that has 100,000.

Black hat webmasters use negative SEO for a few reasons.  First, it works.  Second, it’s hard to detect or trace.  When you use negative SEO, there’s no proof to link you to the links.  Ideally, you are neither the target nor the owner of the linking domains; there’s nothing to point to you as the instigator.  It’s essentially a perfect crime, made more perfect because it’s not illegal.

3: Why Negative SEO Works
Why-Negative-SEO-Works

Negative SEO works because Google is more concerned with the damage bad links can do if they pass value than they are with the damage they do by harming a site.  There are three scenarios, essentially.

Google allows spam links to pass positive value.  This destroys the value of links, because anyone can make them.  If you could spend $5 and generate 10,000 links to your site, and those links benefitted you with no risk, why wouldn’t you?  In fact, why wouldn’t a business out-spend its competitors  to guarantee a top spot?  It becomes a game of money and link building.
Google sets the value of spam links to zero.  They neither harm you nor benefit you.  In this, you have almost a worse scenario than the first one.  Google can’t possibly identify spam links with 100% accuracy.  If even one slips through, that becomes a valuable link.  A .1% success rate, one valuable link per thousand, means that webmasters could buy themselves valuable links just like the first scenario.  The difference is, they have to buy far more links to get it to work, which floods Google with links they need to judge and the Internet with spam.
Google penalizes spam links, forcing them to have negative value.  This makes  buying spam links a dangerous practice.  If you purchase 100, and 1 slips through as a positive link, it’s still outweighed by 99 spam links.  Your 99 problems then take a long time to deal with, through disavowal and link removal.
Obviously, Google has chosen the third scenario.

4: Why Google Has Established a Penalty-Based Economy
Google has, more or less, decided that any site willing to buy links should suffer the consequences.  They trust in their internal trustrank algorithm to protect the majority of sites, and those who fall to negative SEO attacks are essentially acceptable losses.

The problem with Google’s penalty system is that it’s a case of all the right decisions leading to the wrong outcome.  Each step of the way, they’ve done what makes the most sense in the short term and long term, as much as possible.  They aren’t perfect, but they’ve done what they can to try too be.

With specifically link penalties and negative SEO, Google has done the best it can to eliminate a large threat, while simultaneously trying to manage the smaller threat their solution created.  Trustrank and the Disavow tool are the best solutions available.

Defense Against the Dark Arts
Defense-Against-the-Dark-Arts

There are two types of sites most at risk from negative SEO.  The first are brand new sites in competitive niches, particularly niches with established big players who aren’t afraid to take the “law” into their own hands.  The second group are the sites that have a history of using black hat techniques in the past.

Both come back to Google’s trustrank.  Google allows you to build trust within their system, and they use that trust as a buffer against spam and shady dealings.  It’s why a content scraper stealing your content is punished but you aren’t, even if the scraper backdates the content and Google is late on indexing yours.  It’s why a few spam links don’t hurt; Google knows spammers link to anyone and won’t punish you for actions outside of your control.

New players, those sites in competitive niches, they haven’t had time to build up trust.  Sites with a history of spam have already burned that bridge and have lost that protection.

The question is, what could Google do about it?  If they remove the penalty altogether, it becomes much easier to spam for value.  If they make it easier to recover from negative SEO, they open the door to other volume-based spam attacks.  Google has some thinking to do, and 2015 will be the year they do it.

Misafir Blogculara Ulaşarken Yapılmayacaklar ve Yapılmayacaklar

  • 20.2.2017 13:40:57
  • 0 Yorum
  • 1551

Bir blog sahibi olarak, bazen bir gün izin almak ve bir başkasının blogunuzda yayınlamasını istiyorsanız. Konuk blog yazımı bunu çok güzel yapabilir, ancak dikkatli olmalısınız; Kötü misafir mesajlar SEO zarar verebilir. Potansiyel konuk blog yazarlarına ulaştığınızda, yayınlamanız için değerli bir yer olduğunuzdan ve sorgudan yayınlamaya kadar tüm süreci doğru bir şekilde idare ettiğinden emin olmak için dikkatli olmalısınız.

Mektupları Kullanmayın

"Sevgili yazar" ile olası konuk blog yazacınıza bir mesaj başlattığınızda, hemen yapabilirsiniz. Her gün başka bir yere gönderilen veya kendi sitesinde bir yazı gönderen misafir mektuplarını isteyen form mektupları geliyor. Öne çıkmanız gerekiyor ve kiminize yaklaştığınızı ve onlara en iyi nasıl yaklaşacağınızı araştırarak başlayabilirsiniz. Bu konuda belki de iletişim sayfalarında misafir postaları hakkında onlara nasıl yaklaşacakları konusunda bir mesaj var. Ayrıca, konuk yayınları hiç kabul etmediklerini söyleyebilirler.

Sorgunuzu Kişiselleştirin

Akılsızca herkese yaklaşmak yerine sevdiğiniz ve özellikle alakalı bulduklarınız hakkında yazdıkları bir şeyi getirin. Belki de, blogunuzda bu konuda ek bir parça yazmak isteyip istemediklerini sorun. Buraya zımni ve yerleşik bir teşvik vardır, bu da orijinal yayınlarına geri döneceğiniz - ya da isterlerse yapabilmeniz için - ek bir fayda sağlayacağınız anlamına gelir.

Sabırsızlanmayın

E-postalarınıza birkaç saat içinde, hatta bir gün içinde ne sıklıkta yanıt vereceksiniz? Meşgul blog yazarlarının plakalarında çok şey var ve bazen tanımadığınız birinden konuk blog sorgusu kadar küçük şeyler günlerce okunmadı. En fazla bir hafta sonra fark etmeden bir takip gönderin. Genellikle, blog yazarları en azından teklifinizi reddeden nazik bir mesaj göndereceklerdir.

Potansiyel Yazanınızı Araştırın

Bir blogdaki her potansiyel yazara sorguları göndermek iyi değildir; Bazıları aktif olmayabilir, bazıları blogunuz için uygun olmayabilir ve bazıları katkıda bulunmak istemeyebilir. Onlara bir sorgu göndermeden önce her bir yazarın blogunuza uygunluğunu değerlendirmek için ayrı ayrı araştırma yapmanın vakit vakti.

Gereksiz Kısıtlamaları Olmaz

Yazarlardan bloglarında yayınlanacak kendi yazılarını yazmalarını rica ediyorsun. Uzun süreli görev yapan bir içerik fabrikası yazarıyla iletişim kurmuyorsunuz. O kadar yaratıcı kontrolü istiyorsanız, bir hayalet yazar tutabilir veya projeyi kendiniz yazabilirsiniz. Bir konuk blog yazarıyla iletişim kuruyorsanız, yazdıklarınız değil, ne ürettikleri, kuralları doğrultusunda isterseniz yaptığınızdan emin olabilirsiniz. Bazı temel kalite yönergeleri ve uzunluk kuralları uygulanabilir, ancak bundan çok daha fazlasına ihtiyacınız yoktur.

Psikopatlı düşünün

Google, karşılıklı geri bağlantıların bulunduğu karşılıklı konuk bloglamayı kaşlarını çatar. Ne var ki, konuk blogunuzda siteniz için yazılan bir konuk blogu için verilen bir iyilik halindeyken durum çok daha rahat oluyor. Bir blog yazarı sitenize yazarsa, fırsatı bulursa, onlara lehine geri dönmeye istekli olacağınızı bildirin.

Reddetme için Zayıf Yanıt Vermeyin

Birçok blog yazarı, sahip olmadığı bloglar için yazacak zamana sahip değildir ve bazıları önemli itibarı olmayan bloglar için yazmak istememektedir. Eğer kızgın ya da depresif alamadım reddedildi ediyoruz . Tek demek, blog yazarının blogunuz için uygun olmadığını. Dışarıda bol miktarda içerik sağlayabilen daha pek çok kişi var.

Pasif Kanalları İyi Kullanma

Aktif sorgular göndermek, acele etmeniz gereken bir zaman alanınız varsa ve hızlı bir şekilde içeriğe ihtiyacınız varsa yararlıdır. Fazla zaman zaman yazar veya üçünüz için daha genel bir ihtiyacınız varsa, devam edin ve temel bir "blog yaz" sayfası oluşturun. Önerileriniz için yönergelerinizi ve iletişim bilgilerinizi belirleyin ve neler gördüğünüze bakın. Kim bilir, kucağınıza düşen yazarlara şaşırabilirsin.

Uzun Vuruşları Hedefleyen Hedefleme

Neil Patel'in blog'unuza konuk yazısı yazması durumunda sevinebilirsin, ama o uzun bir atış yapıyor; Popüler, büyük bir isim ve blogunuz için yazdığı gibi görünüyorsa, her ay kendisine sormuş olan yüzlerce blogdan da aynı şeyi yapabilir. Böyle uzun çekimlere güvenmeyin; Daha boş zamanları ve daha az itibarı bulunan blog yazarlarını hedefleyin.

Acemi Blogculara Bir Şans Verin

"Dışlayıcı değil". Elitist olma. Bir blog sizinkinden daha küçükse, bu blog yazarı daha büyük bir blog yazma şansını değerlendirebilir. Kendi blogunuzdan daha büyük bir blog yazmaktan önemli ölçüde farklı değil. Totem direkte daima birisi daha yüksektir ve altındaki kişilerin başında yürümek için para ödemiyor.

Blogunuzu Riskli Olarak Taşıma Etme

Blogunuzun, blog yazarlarının adlarını koyması için güvenli bir yer olduğundan emin olun. Spam uygulamalarının geçmişine sahipseniz, Angelfire'dan kaynaklanıyormuş gibi görünen bir site veya çok fazla değersiz çok sayıda içerik varsa, hiçbir misafir blog yazarı oraya göndermek isteyecektir. Konukları gecekondu mahallelerinde tatil amaçlı olarak davet etmiyorsunuz; Onları bir sahil beldesine götürürsün.

Teklif Ücreti Doldurun

Bazı blog yazarları sitenize bir miktar tazminat olmadan yazmak istemez. Bağlanan siteler konusunda yalnızca genel olarak temkinli olmanız gerekse de, bazıları bir geri bağlantı ile sorunsuz geçecektir. Bazıları karşılığında bir postayı tercih edecek. Bazıları ürününüzü ya da maddi tazminatını ücretsiz olarak denemek isteyecektir. Bir konuk posterin çalışmalarını herhangi bir şekilde telafi etmeye hazırlıklı olun .

Konukların Göndermekten Kaçınılması Gerekmiyor

Sadece biraz kötü bir rap olduğu için, misafir göndermenin tamamen değersiz olduğu anlamına gelmiyor. Sözlüğe ve isminin tanınmasına çok değerli şeyler bulabilirsiniz. Siteniz için doğru kişileri yazmanız yeterlidir.

Three Signs Google Favors Mobile Sites More Than Ever

  • 15.2.2017 11:21:48
  • 0 Yorum
  • 1633


It’s been common knowledge for quite some time that having a mobile site is highly beneficial. As every year passes, that benefit grows, as more and more people switch to browsing on mobile devices. Mobile devices continue to grow ever more sophisticated, but they aren’t potent enough to simulate a desktop experience. Moreover, they don’t try; mobile browsing is its own beast, and it needs to be catered to for best effect.

Still, many businesses hold out, thinking they do “well enough” without mobile, or believing that mobile is a fad that will soon die out. Mobile isn’t the pogs of our generation; it’s the next wave of technology, and it’s here to stay.

Thankfully, if you need to convince one of those stubborn business owners, you can now add yet another set of indicators from Google itself.

1. Favored Responsive Design
Responsive design is the most modern way to cater to mobile browsers, and it has a number of distinct advantages over the traditional subfolder or subdomain methods. For example:

Both mobile and desktop searchers, when finding the site, will see the same URL with the same content. The only difference is in how much of it is displayed dynamically. Mobile browsers without certain capabilities will see a site that seems designed for what it can do, while more powerful desktop machines will be able to see all of the robust dynamic content. This is an SEO factor as well, because keeping both types of users on the same domain avoids splitting up the content. It also avoids potential canonicalization or duplicate content issues stemming from improperly implemented mobile sites.
Mobile users come from a variety of different types of devices, but they tend to share one key feature; a low tolerance for sites they can’t use. A responsive site caters to these users and displays perfectly for them, which increases time spent on site and decreases bounce rate; both SEO factors.
A responsive design doesn’t require code that implements redirects based on the user’s device. Instead, it relies only on screen size. In fact, desktop users can adjust the size of their browser to see what a responsive site looks like in a mobile device. A lack of redirects, particularly bad redirects, is also beneficial to SEO.
For obvious reasons, Google favors having a responsive design over having a dedicated mobile page. Likewise, Google favors a mobile page over not having any mobile display capability what so ever.

2. Mobile Error Penalties
Google’s developers center is a massive and robust resource for all things search and web development, and it has some very interesting things to say about mobile. Among othr things, it will list out many common problems that sites have when trying – and failing – to work on mobile devices.

Mobile devices frequently have issues with JavaScript, CSS and images that a desktop browser can power through and render one way or the other. Broken code displaying for mobile users can be cause for a decreased rank or removal from the rankings.
Mobile devices occasionally can’t play certain types of multimedia. Apple’s historic issues with Flash, older devices having issues with HTML5, and other sorts of media errors make a webpage much less valuable, particularly when the primary content of that page is in the multimedia.
Redirects are tricky, and sometimes the code can get hung up on certain types of devices. Faulty redirects can earn you a decreased rank, as certain types of users find your site unusable.
In every case, errors that appear on your site when a mobile browser tries to view it will cause a lowered rank in the search results. This is not a penalty; it’s simply an adjustment of your rank based on certain factors. Fix the issues and your rank will rise.

3. Mobile Friendly Flags
Starting any time now, Google has promised to begin rolling out a new indicator in their mobile search results. This indicator is a small line of gray text beneath the URL, next to the snippet, on search results. If a site qualifies, it will earn this indicator and a potentially higher rank in search. If the site is the only one in a list of results with this indicator, it’s a powerful signal for mobile users to click on that particular site. What is the indicator?

“Mobile-friendly.”

It’s a simple extension of everything that has been mentioned above, though the requirements to earn the flag are lighter than you might expect. Your site needs to:

Avoid any software that causes issues on mobile devices, such as Flash media. This means any videos you post need to be in a mobile-friendly format, your navigation should not use Flash-based buttons and your site definitely should not be based entirely within Flash.
Use text of a sufficient size to be readable without requiring a magnifier tool or a zoom. Mobile users who have tried to view desktop sites are well aware of the double-tap necessary to zoom in to read the tiny text on a typical site. A mobile site won’t require any such zoom and squint exercises.
Size content for the screen. This is an extension of the text rule, but it also applies to layouts. Again, using a desktop site frequently requires horizontal scrolling, which has been an SEO no-no on desktop sites for years. This rule adds the side-scroll to the list of detrimental mobile factors as well.
Position links in such a way that there is no chance of a typical user accidentally clicking the wrong one. This means your links need to be large enough to tap precisely without risking tapping the wrong one, due to their positioning.
To see if your site is mobile-friendly enough to qualify for the flag, you can plug a URL into the Google Mobile-Friendly Tester. If you’re friendly, you’re good to go.

Mobilegeddon'dan Etkilenirsem Nasıl Anlarım?

  • 18.1.2017 13:59:17
  • 0 Yorum
  • 1475

Mobilegeddon, Google'ın önemli algoritma güncellemelerinin en sonuncusu. Herhangi bir güncellemede olduğu gibi, webmasterlar bir çılgınlık içinde, kendi başlarına çalışıyor ve sitelerinin sıralamasını merak ediyor.

İyi hazırlanmış web yöneticilerinin endişelenmeleri gerekmez. Yalnızca son birkaç yıldır eğilimleri takip etmeye gayret göstermeyen veya bunları ilgilendiren bir şeyleri olan en düşük seviyede olan webmasterlar var. Ne yazık ki, Google'a göre, birçok olarak üst web sitelerinin% 40 dünyasında etkilenecektir.

Mobilegeddon Hakkında Gerçekler
Mobilegeddon Gerçekler

Mobilegeddon, 21 Nisan olarak bilinen st Mobil Dostu Güncellemesi biz konuşurken, Google çevrelerinde, yayıyoruz. Gerçek Google değişimi zaten oldu, ancak önümüzdeki aylarda bükülmelerin yanı sıra, sitelerin kayıp konumlarını düzeltip yeniden kazanmak için çabalayan karışıklıklar olmasını bekleyebilirsiniz.

Dikkat edilmesi gereken bir nokta, bu değişikliğin masaüstü aramalarını hiçbir şekilde etkilememesi. Cep telefonu ve tablet aramalarını kesinlikle etkiliyor. Bu nedenle, etkilenip etkilenmediysen trafik durumunuzu kontrol ederseniz, daha sonra bununla ilgili daha fazla bilgi ederseniz, mobil trafik numaralarınızı kontrol etmeniz gerekir.

Ayrıca sayfa düzeyinde bir güncelleme. Sitenizin yarısı bir mobil sürümüne sahipse ve diğer yarısı yoksa, mobil yarısı için sıralamada bir artış ve mobil olmayan yarım için sıralama damlası görürsünüz.

Google kendi aracı, mobil dostu testi ile kontrol ederek sitenizin mobil dostu gördüğü takdirde görmek için test edebilirsiniz burada .

Mobilegeddon, Panda'nın ilk günlerinin aksine, ana algoritmaya devam eden bir değişikliktir. Bu, mobil cihazlara uygun bir güncelleme yaptığınızda sıralamanızın değişmesi için bir veri yenilemesini beklemeniz gerekmediği anlamına gelir. Bir dahaki sefer siteniz taranır ve dizine eklenir, değişiklikler fark edilir ve sıralamanız etkilenir.

Son olarak, bir mobil olmayan dostu site hala rütbe, ve mobil arama sonuçlarında, iyi sıralarda. Mobil uyumlu başka bir siteyle karşılaştırıldığında yalnızca bir dezavantaja sahiptir.

Mobil Site Türleri
Google'ın mobil önerilerine uymak için bir tasarım türüne bakanlar için önemli bir not, iki seçeneğin olmasıdır. Bir, duyarlı tasarım diğer bir ise özel alternatif sayfa .

Adanmış alternatif sayfalarla, genelde ana masaüstü siteniz için bir www.example.com URL'si ve mobil kullanıcılarınız için bir www.m.example.com sitesi bulunur. Duyarlı tasarımı sayesinde, URL'nizi görüntüleyen cihazın ekran boyutuna göre dinamik olarak değişen bir sürümünüz var. Duyarlı tasarımları tarayıcı penceresini yeniden boyutlandırarak masaüstünde sıklıkla görebilirsiniz.

Google'a göre, ne versiyon diğerinden daha iyi olduğunu her ikisi de düzgün bir şekilde uygulandığı, böylece sürece. Mobilegeddon, ayrı URL'ler üzerinde duyarlı tasarımı tercih etmez. Bu bir dizi vardır, dedi iyi nedenler duyarlı tasarım ile gitmek.

Mobilegeddon Değiştirme Nasıl Belirlenir?
Mobilegeddon Değişiklikleri

Mobilegeddon'ın bir ceza değişikliği çağrısında tereddüt var, çünkü pek çok site olumlu bir şekilde etkilenmişti. Aslında, Mobilegeddon sonrası olmanın üç olası durumu var.

Tamamen değişmedi.
Bir mobil siteye sahip olmadığınız için sıralamayı düşürün.
Rekabetin mobil sitelere sahip olmaması nedeniyle sıralamada daha yüksektir.
Bir değişikliği teşhis etmenin ilk adımı, trafiğinize bakmaktır. Özellikle, Google Analytics gidin ve 20 Nisan beri mobil trafik bakmak th . 21 Nisan'ı takip eden haftanın bir zamanında, mobil trafiğinizde bir değişiklik görebilirsiniz. Trafiğiniz giderse, harika! Eğer yere düşerse, boo. Bir değişiklik görmediyseniz, endüstriniz bir statüko oluşturmuş veya algoritmadan henüz etkilenmediniz. Bir değişiklik olup olmadığını görmek için önümüzdeki haftalarda bir göz atın.

İkinci şey kontrol etmelisiniz yukarıda bağlantılı olduğu aracıdır Google'ın mobil dostu testi. Kontrol edin ve ne yazdığını görün! Hatalar bulursa, bu hataları arayın ve teşhis edin.

Elbette, sitenizin mobil bir sürümüne sahip olmadığınızı zaten biliyorsanız, bir cezayı teşhis etmeye çalışırken ne yapmaya çalışıyorsunuz? Neden düştüğünüzü ve düzeltmek için neyi yapmanız gerektiğini zaten biliyorsunuz. Onunla olsun! Modern en iyi uygulamaları kullanarak duyarlı bir tasarım ödeyin. Bu noktada, web kullanımının bir kısmı veya tamamı için mobil cihazları kullanan giderek artan sayıda insanla, bunu yapmak için hiçbir sebep yok.

Mobil Dostu Durumu Sağlama İpuçları
Peki bir siteyi mobil uyumlu hale getiren nedir?

Sitenizin bir mobil cihazdan erişilebilir olması gerekir. Şimdi ve sonra, nedense mobil kullanıcı temsilcilerini engelleyen sitelerle karşılaşıyoruz ya da bazı dosyaların oluşturulmasını yasaklıyoruz.
Sitenizin, içeriğin tamamını görmek için yatay olarak kaydırılmasına gerek kalmadan görünür olması gerekir. Yatay kaydırmalar masaüstünde ya da zaman çizelgesi dışında hiçbir zaman iyi bir fikir değildir.
Sizin bağlantılar ve etkileşim noktaları farklı olması gerekir birden fazla bağlantı yağ parmak olmadan ve dokunun kolay. Diğer bir deyişle, kullanıcıları yanlışlıkla dokunmak istemedikleri bir bağlantıya tıkabilecekleri bir konumda bırakmayın.
Ortamınız bir mobil cihazda görünür olmalıdır. Bu, bazı metinler gibi bir mobil cihazın görüntüleyemediği dinamik kodu kullanamayacağınız anlamına gelir. Ayrıca, pek çok mobil cihazda görüntülenmeyen Flash içeriğini kullanamayacağınız anlamına gelir.
Ayrıca, gömülü YouTube videoları kullanıyorsanız, katıştırılmış kodun modern iFrame uygulamasını kullandığınızdan emin olun. Eski stil nesnesi, HTML5 yerine Flash'a dayandığından mobil cihazlarda kod kırılır.

Bu yönergelere uyduğunuzda, sayfanızı taranacak şekilde yeniden gönderebilirsiniz. Bunu yapmak için, yalnızca bekleyebilir veya Web Yöneticisi Araçları gösterge tablolarında Dizine Ekleme ile Google gibi Getirme aracını kullanabilirsiniz. Alternatif olarak, bu form aracılığıyla Google'a güncel bir site haritası gönderebilirsiniz.


--------------------------------------------                                    -----------------------------------------                                         -------------------------------------------------------

 

Well-prepared webmasters have nothing to worry about. It’s only those webmasters who have put in no effort in the past several years keeping up with trends, or those who have put in the bare minimum, who have something to concern them. Unfortunately, according to Google, as many as 40% of the top websites in the world will be affected.

Facts About Mobilegeddon
Mobilegeddon Facts

Mobilegeddon, known as the April 21st Mobile-Friendly Update in Google circles, is rolling out as we speak. The actual Google change has happened already, but you can expect tweaks to occur over the coming months, as well as the turmoil that comes from sites scrambling to adapt and regain their lost positions.

One thing to note is that this change does not affect desktop searches in any way. It’s strictly affecting mobile and tablet searches. Therefore, if you’re looking into your traffic to see if you were affected – more on this later – you should check your mobile traffic numbers.

It is also a page-level update. If half your site has a mobile version and the other half doesn’t, you will see a rise in ranking for the mobile half and a drip in ranking for the non-mobile half.

You can test to see if Google considers your site mobile friendly by checking with their tool, the mobile friendly test, found here.

Unlike Panda’s early days, Mobilegeddon is an ongoing change to the main algorithm. This means that you don’t have to wait for a data refresh to get your ranking changed when you make a mobile-friendly upgrade. The next time your site is crawled and indexed, the changes will be noticed and your ranking will be affected.

Finally, a non-mobile-friendly site can still rank, and rank well, in the mobile search results. It simply works at a disadvantage compared to another site that is mobile friendly.

Types of Mobile Site
One important note for those who are looking into a type of design to comply with Google’s mobile recommendations is that there are two choices. One is responsive design, while the other is a dedicated alternative page.

With dedicated alternative pages, you typically have a www.example.com URL for your main desktop site, and a www.m.example.com site for your mobile users. With responsive design, you have one version of your URL, which changes dynamically based on the screen size of the device viewing it. You can often see responsive designs in action on a desktop just by resizing the browser window.

According to Google, neither version is better than the other, so long as they are both implemented properly. Mobilegeddon does not give preference to responsive design over separate URLs. That said, there are a number of good reasons to go with responsive design.

How to Identify a Mobilegeddon Change
Mobilegeddon Changes

I hesitate to call a Mobilegeddon change a penalty, because many sites were affected in a positive way. There are essentially three possible states of being post-Mobilegeddon.

Completely unchanged.
Lower in the rankings due to not having a mobile site.
Higher in the rankings due to your competition not having mobile sites.
The first step to diagnosing a change is to look at your traffic. Specifically, go into Google Analytics and look at your mobile traffic since April 20th. Some time in the week following April 21, you might see a change in your mobile traffic. If your traffic went up, great! If it went down, boo. If you have not seen a change, either your industry has maintained a status quo, or you have not yet been affected by the algorithm. Keep an eye out over the coming weeks to see if a change occurs.

The second thing you should check is that tool I linked above, Google’s mobile-friendly test. Check it and see what it says! If it finds errors, look up those errors and diagnose them.

Of course, if you already know you don’t have a mobile version of your site, what are you doing trying to diagnose a penalty? You already know why you’ve been dropped, and what you need to do to fix it. Get on with it! Pay for a responsive design using modern best practices. At this point, with an ever-increasing number of people using mobile devices for some or even all of their web usage, there’s no reason not to do so.

Tips to Maintain Mobile Friendly Status
So what makes a site mobile-friendly?

Your site needs to be accessible from a mobile device. Now and then, we come across sites that block mobile user agents for some reason, or prohibit rendering certain files.
Your site needs to be visible without having to scroll horizontally to see all content. Horizontal scrolls are pretty much never a good idea on desktop either, with the exception of timelines, though.
Your links and interaction points need to be distinct and easy to tap without fat-fingering more than one link. In other words, don’t put users in a position where they can accidentally tap a link they didn’t want to tap.
Your media should all be visible on a mobile device. This means you can’t use dynamic code that a mobile device can’t render, like some scripts. It also means you can’t use Flash content, which doesn’t render on many mobile devices.
Additionally, if you use embedded YouTube videos, make sure you’re using the modern iFrame implementation of the embed code. The old style object embed code breaks on mobile devices, because it relies on Flash rather than HTML5.

Once you have complied with these guidelines, you can resubmit your page to be crawled. To do this, you can simply wait, or you can use the Fetch as Google with Submit to Index tool in your Webmaster Tools dashboard. Alternatively, you can submit an up to date sitemap to Google through that form.

How Often Should You Use Google’s Disavow Tool?

  • 11.1.2017 13:44:22
  • 0 Yorum
  • 2998

Many people, myself included, consider Google’s disavow tool to be a weapon of last resort. It’s the big gun you pull out when nothing else has worked. That’s not to say, however, that it should be treated like actual weapons of war. It’s not something to be afraid of. Yes, you can actually hurt your site with it if you’re not careful, but that’s true of any tool.

What the Disavow Tool Does
The disavow tool was released in late 2013, documented here, and found here. It’s essentially a way to tell Google directly that X link is not a link you want to count in the SEO of your site. It’s like artificially adding nofollow to the links pointing at you, only it’s a bit stronger; to Google, once a link has been disavowed, it may as well not exist.

This is an indiscriminate weapon. If you put your entire backlink profile into the tool, Google would potentially disavow all of it, which would remove any and all link value you have accumulated. You would be stuck at square one. Google does not make a value judgment about the links you want disavowed, and they will certainly remove positive links if that’s what you tell them to do.

Google already has some filtering in place for link value. When a link points at your site, they make a judgment to tell whether or not it should be benefitting you or hurting you, and if either, how much. Links from good sites that are unrelated probably won’t hurt you, but they also won’t help you all that much. Links from spam sites are often filtered to have 0 value, either positive or negative. Only links that Google assumes are artificial exploits of the system – like private blog networks they’ve discovered and dismantled – will hurt you.

Asking Google to disavow a link is circumventing this process and saying you want the link to count for 0, regardless of what it counts for now. This is primarily used because Google isn’t “on your side” with their link filtering. When they determine that a link is harmful to you, you have to remove it somehow to restore your rankings; if you can’t through one method or another, you’ll have to use the disavow tool to do it.

Unnatural LinksIt’s normally used to fix penalties, but that doesn’t mean you are restricted in using the tool to only times when you have penalties in effect. You can use it both for manual actions and for Penguin-like general decreases in ranking. You can even use it just to clean up your links, if you want. It’s not something to be afraid of, really.

How Often Should You Use Disavow?
How frequently you should use the disavow tool depends on the status of your site and the links you want removed.

First of all, you can’t use it every day. Disavowal takes time for Google to get around to reading your list, analyzing it, and applying it. It can be even longer if your list is poorly formatted or extremely long. Uploading your list repeatedly just keeps putting you to the back of the line.

Secondly, when you upload a list of links, the old list you had uploaded before is removed. This has two implications. The first is that you can’t disavow links one at a time to try to get things going faster; you need to add the new link to the old list. The second is that, when you remove a link from the list, that link is returned. The link needs to stay on the disavow list if you want to keep it hidden from your rank calculations.

Other than that, there aren’t really any pressing reasons to hold off from using the tool. If you have links you can’t otherwise get rid of, add them to your disavow list and upload it again. As long as you’re not trying to disavow the same list over and over, you’re probably fine.

Quirks of the Tool and When to Use It
The disavow tool has a few quirks. I already listed one of them; it only works on links in the file you upload. If you upload a new file and it’s missing the links that were on the first file, those original links are removed. Essentially, Google does not keep a record of what was on your disavow list and only goes by the most recent list uploaded. This allows you to reinstate links you want returned, but it also means you can easily not know how the tool works and accidentally reinstate all of your spam links.

Matt Cutts on Disavow

The second quirk is that disavowed links do not disappear from your link profile. They still show up in webmaster tools, in third party tools like Majestic, and any other analytics you use. This is because they still exist; there’s no external disavow flag. Google doesn’t send a message to ask the webmaster to remove the link. They don’t step in and somehow remove it themselves. They just keep an internal record of the links that shouldn’t count, and make those links not count.

There is, in fact, a size limit to the disavow file. However, it’s extremely large. You would have to be a site the size of Wikipedia to have enough incoming links to reach that limit, and that’s if you plugged in your entire backlink profile. It’s 2 megabytes, but that works out to be around 1,000 pages of text, which is insane.

The disavow tool does have a way of adding comments, but no one looks at them. They’re meant for your own edification, in case you don’t remember why you’re disavowing a certain link or set of links. The disavow tool is automatic; there is no human review from Google to read them. To add a comment to the file, simply put a # in front of the line.

Disavow Comments

If a link is already nofollowed, you don’t need to disavow it. Nofollowed links already don’t pass link value – positive or negative – to your site. Disavowing a link is basically just telling Google you want the link to be nofollowed. Sure, nofollowed spam links look bad on a backlink report, but as long as you recognize that they’re harmless, you can live a much more stress-free life.

Disavows are questionably useful when the spam link passes through a 301 redirect. The situation is kind of muddy, but you may want to include both the old and new domain involved in the redirect to make sure you disavow the link completely.

Finally, Google does not use the disavow tool to find spam sites to remove. There are two reasons for this. The first is because people would then be able to use the disavow tool to hurt sites that are otherwise legitimate, making Google put more work into filtering the intent behind the disavow tool submissions they scan. The second reason is because Google is already very good at detecting and hurting spam sites; they don’t really need your help through a tertiary tool most people don’t care about.

So when should you actually use the tool? There are a few good instances.

If your site receives a manual action penalty, this can be a good opportunity and excuse to clean up your web presence. Most manual actions are directly related to bad links anyways, so this tool will be your means of progression.
If your site dips in the rankings in sync with a link algorithm update such as Penguin, there’s a good chance you have some links holding you back. Disavowing them will help you recover your rankings. This isn’t technically a penalty, but people call it an algorithmic penalty because it operates in much the same way.
If you perform a backlink audit and discover new negative backlinks, add them to a disavow list. You can work to get them removed or nofollowed prior to actually submitting the disavow request, but there’s no reason not to disavow them if you need to. It’s generally a good idea to do this kind of disavow audit once every six months or so.
A Sample Disavow Process
If you want to audit your links, the first thing you’re going to want to do is obtain a list of your links form any source you have. There are a lot of different apps out there with link auditing capability. The four big ones are Google’s webmaster tools, Majestic, Moz’s Open Site Explorer, and Ahrefs. Pull your link report from each of these and combine the data so you can remove duplicates found in each tool. You might consider pulling your link report several times over the course of a few days from Webmaster Tools, because Google taps out when you surpass more than 1,000 linking domains. This is the recommended method. However, the selection they report isn’t necessarily fixed, so you can get some extra links in each report.

Download Latest Links

Ideally, if possible, you will contain two columns worth of data in your spreadsheet. The first is the exact URL. The second is whether or not the link is nofollowed.

You can strive to remove links that are nofollowed but that are also spam, that’s fine. However, since they aren’t affecting your site in a tangible way beyond “altering the opinions of anyone who pulls your link profile” they aren’t worth disavowing. For the sake of simplicity, you can just remove and ignore any link that is nofollowed. It doesn’t need to go in your disavow file, as explained above.

Now, one thing you can do is duplicate the data to a new column so you can prune it down to just the main domain, rather than subdomains and pages. You don’t want to get rid of all of the original data, but this will help you do a quick audit on a site-level basis to see if the site is going to be spam or not. Obvious spam sites you can disavow at the domain level, even if they have hundreds of links pointing at you, to get them all at once.

Link Audit Excel

To do this, you want to make a column to the left of the column you’re using for URLs. In Google docs, you can type in the formula =left(B1,find(“/”,B1,9)-1) assuming your URL column is B and your new column is A. You can then click to highlight all of column A and hit ctrl-D to fill in the formula through the whole spreadsheet. This formula prunes out everything after the TLD and /. For example, www.example.com/subfolder becomes www.example.com.

Right now the actual content of column A is the formula, not the URLs. You want it to be the URLs. What you need to do then is to highlight the full column and copy it with ctrl-C. Then click edit, paste special, paste values only. This replaces the formula with the URLs you see.

You’ll still have some variation. You’ll see www.example.com, http://example.com, http://www.example.com, and both of those last two with https instead of http. This means the same URL can show up several times, still. Now we need to prune those out. Thankfully, you don’t need a formula for this. All you need is the find and replace tool.

Highlight the A column. Click edit, find and replace. Type in “www.” and replace it with nothing. Click “replace all” to remove any instances of www. in your list. Now repeat the process with http:// and https://. When you’re done, you should have a full list of URLs, and a lot of duplicates from any site that links to you more than once.

Now remove the duplicates. Moz’s version of this process recommends not using a dedupe function in Google spreadsheets, but it might work just fine if you don’t have a huge list. They recommend creating a new column to the left of A and using the formula =if(B1=B2,”duplicate”,”unique”). This formula will check to see if a cell is the same as the one below it. If you sort your data in column A, this will make it so that any unique URL has an entry labeled unique, and any second or third or onwards link will be flagged as a duplicate. You can then just remove the duplicates.

Remove Duplicates in Excel

At this point you need to do your actual audit. Visit each site and determine if it’s a site you want linking to you or not. This article is a little old, but it has a good list of criteria to help you decide. There’s no automated process you can use here.

I like to make three categories. One is immediate disavow and one is keep. The middle one is “review per link” which allows you to look at all of the links coming from that site – assuming there are more than one – and determine whether or not you want the links to stay on an individual basis. Sometimes a link can appear out of context and hurt you on a site that otherwise helps you with good links; you can disavow that one link and keep the value from the rest.

Now, before you actually go about disavowing the links, it’s generally a good idea to contact the webmasters owning the sites in question to ask them to remove the link. Send them a contact message with a simple body; “I’ve been performing a link audit and discovered a link to my page on your page. I would appreciate it if you could remove or nofollow this link.” Include the link and the page, to make it easy on the webmaster to fix it, and you’re golden.

Any link that isn’t fixed or removed can be disavowed. You’ll have three types of entries in a disavow file.

# this is a comment; you can tell because of the leading #.
www.example.com/ThisIsASpecificLinkThatPreservesDomainLinks.
domain:example.com is the flag added to a link to disavow the whole domain.
While they are recommended, you don’t need comments at all, and in general you should avoid disavowing specific links, because link schemes can change. Thankfully, in almost every case where you might want to preserve most links on a page but disavow one, you can talk to the webmaster about it. Disavowing entire domains is the better practice, so in reality you only need one type of entry.

Now all you need to do is export the list. If you have a long list and want to automate it, make a column that has the formula =”domain:”&A1 to add domain: to the front of the URL you have pruned down to. Then do the “paste as values only” trick to get the actual data. Download the list as a txt file or copy and paste it into a txt file. That file is what you submit to the disavow tool.

When you’re done with submitting the file – a simple process of selecting your Google property and uploading the file – you’re done! Now you just need to store your records so when you do a link audit next year, you have something to work from.

---------------------------------                             ----------------------------------------------                                           --------------------------------------------      ü

Korkacak bir şey değil. Dikkatli değilseniz aslında sitenizi incitebilir, ancak bu herhangi bir araç için de geçerlidir.

Dezavantaj Aracının Neler Yaptığı
Reddetme aracı, 2013 yılı sonlarında piyasaya sürüldü burada belgelenen , ve bulunan burada . Aslında bu X bağlantısını sitenizin SEO saymak istediğiniz bir bağlantı olmadığını, doğrudan Google'a bildirmek için bir yol. Yapay olarak size işaret eden bağlantılara nofollow eklemeniz gibi, yalnızca biraz daha güçlü; Google'a, bir bağlantı reddedildiğinde, aynı zamanda mevcut olmayabilir.

Bu ayrım gözetmeyen bir silahtır. Tüm arka bağlantı profilinizi aracınıza yerleştirirseniz, Google potansiyel olarak hepsini reddeder, böylece birikmiş bağlantı değerinizin tamamını ve tümünü kaldırabilirsiniz. Kare birincisine sıkışmış olursun. Google, reddedilmesini istediğiniz bağlantılar hakkında değerli bir karar vermez ve onlara verdiğiniz şey buysa, olumlu bağlantıları kesinlikle kaldırır.

Google zaten bağlantı değeri için bazı filtreleme yapıyor. Bir bağlantı sitenizde belirttiğinde, sana fayda sağlayıp sağlamayacağını veya zarar verici olup olmadığını ve eğer öyleyse, ne kadarını bildirir. İlgisiz iyi sitelerdeki bağlantılar muhtemelen size zarar vermez ancak aynı zamanda size bu kadar çok şey de yardımcı olmayacaktır. Spam sitelerinden gelen bağlantılar çoğu zaman, olumlu veya olumsuz 0 değeri olması için filtrelenir. Yalnızca Google'ın varsaydığı bağlantılar, keşfedilen ve söktüğü özel blog ağları gibi sistemin yapay istismarları - sizi incitir.

Google'dan bir bağlantıyı reddetmesini istemek, bu işlemi atlıyor ve şimdi neyin hesaba katacağına bakılmaksızın bağlantıyı 0 olarak saymasını istiyor demiş oluyor. Bu öncelikle kullanılır, çünkü Google bağlantı filtrelemeyle "yanınızda" değildir. Bir bağlantının sizin için zararlı olduğuna karar verdiklerinde, sıralamalarınızı geri yüklemek için bir şekilde bunu kaldırmanız gerekir; Bir yöntemle veya başka bir yöntemi kullanamazsanız, bunu yapmak için reddetme aracını kullanmanız gerekir.

Doğal olmayan bağlantılarNormalde cezaları düzeltmek için kullanılan , ancak yürürlükte cezalar varken o sadece kez aracını kullanarak sınırlı olduğu anlamına gelmez. Hem manuel işlemler hem de penguen benzeri sıralama için genel azalmalar için kullanabilirsiniz. İsterseniz, bağlantılarınızı temizlemek için bile kullanabilirsiniz. Korkacak bir şey değil, gerçekten.

Ne Sıklıkla Reddini Kullanmalısınız?
Reddetme aracını kaç sıklıkla kullanmalısınız, sitenizin durumuna ve kaldırılmasını istediğiniz bağlantılara bağlıdır.

Öncelikle, her gün kullanamazsınız. Disavowal, Google'ın listenizi okumaya, analiz etmeye ve uygulamaya başlamasına zaman ayırıyor. Listeniz kötü biçimlendirilmiş veya çok uzunsa, daha da uzun olabilir. Listenizi defalarca yüklerseniz sizi hattın arkasına götürür.

İkincisi, bir bağlantı listesi yüklediğinizde, daha önce yüklediğiniz eski liste kaldırılır. Bunun iki anlamı var. Birincisi, işleri hızlandırmak için birer birer bağlantıyı inkar edemezsiniz; Yeni bağlantıyı eski listeye eklemeniz gerekiyor. İkincisi, bir bağlantıyı listeden kaldırdığınızda, bu bağlantı döndürülür. Rota hesaplamalardan gizlemek istiyorsanız, bağlantı reddedilen listede kalmalıdır.

Bunun dışında, aracı kullanmamak için herhangi bir neden yok. Aksi takdirde kurtulamadığınız bağlantılarınız varsa onları reddedilen listesine ekleyin ve tekrar yükleyin. Aynı listeyi defalarca reddetmeye çalışmadığınız sürece, muhtemelen iyisindir.

Aracın Tuhaflıkları ve Ne Zaman Kullanılması
Reddetme aracında birkaç tuhaflık vardır. Zaten bir tanesini listeledim; Yalnızca yüklediğiniz dosyadaki bağlantılarda çalışır. Yeni bir dosya yüklerseniz ve ilk dosyadaki bağlantıları eksikse, bu orijinal bağlantılar kaldırılır. Esasen, Google, reddedilenler listenizdekilerin bir kaydını tutmaz ve yalnızca en son yüklenen listeye gider. Bu, geri gönderilmesini istediğiniz bağlantıları tekrar etkinleştirmenize olanak tanır, ancak aynı zamanda aracı nasıl çalıştığını bilebilir ve yanlışlıkla tüm spam bağlantılarınızı eski haline getirdiğiniz anlamına gelir.

Matt Cutts on Disavow

İkinci cilvesi olduğunu Disavowed bağlantılar bağlantı profilinden yok yok . Hala webmaster araçlarında, Majestic gibi üçüncü taraf araçlarda ve kullandığınız diğer analizlerde görünürler. Bunun nedeni hala var olmaları; Harici bir itiraf bayrağı yok. Google, webmasterden bağlantıyı kaldırmasını istemek için bir mesaj göndermez. Adım atmazlar ve bir şekilde kendileri kaldırmazlar. Bunlar, sayılmaması gereken bağlantıların dahili bir kaydını tutar ve bu bağlantıları saymazlar.

Aslında, reddedilen dosyanın boyut sınırı vardır. Ancak, son derece büyüktür. Bu sınıra yetebilmek için yeterli gelen bağlantılara sahip olmak için Wikipedia'nın büyüklüğünde bir site olmanız gerekir; bu, tüm arka bağlantı profilinizi taktıysanız. 2 megabayt, ancak yaklaşık 1000 sayfalık bir metin var, ki bu delilik.

Reddetme aracı yazabilmektedir bir yol var, ama hiç kimse onlara bakar . Belirli bir bağlantıyı veya bağlantı dizelerini neden reddettiğinizi hatırlamadığınız için, kendi geliştirmeleriniz için hazırlanmıştır. Reddetme aracı otomatiktir; Onları Google tarafından okunacak bir insan incelemesi yok. Dosyaya bir yorum eklemek için, çizginin önüne bir # koyun.

Disavow Hakkında Yorumlar

Bir bağlantı zaten hayır takip ediyorsa, bunu reddetmek zorunda değilsiniz. Nofollowlu bağlantılar zaten sitenize link değeri - olumlu veya olumsuz - geçirmiyor. Bir bağlantıyı reddetmek temel olarak Google'a bağlantıyı nofollowed olmasını istediğinizi söylemektir. Tabii ki, takip edilmeyen spam bağlantıları bir geri bildirim raporunda kötüye gidiyor ancak zararsız olduğunu fark ettiğiniz sürece daha fazla stres yaşamadan yaşayabilirsiniz.

Anlaşmazlık, spam bağlantısı 301 yönlendirmesinden geçtiğinde faydalı olur. Durum biraz çamurludur, ancak bağlantıyı tamamen reddettiğinizden emin olmak için yönlendirme ile ilgili eski ve yeni alan adlarını eklemek isteyebilirsiniz.

Son olarak, Google, kaldırılacak spam sitelerini bulmak için reddetme aracını kullanmaz. Bunun iki nedeni var. Birincisi, daha sonra insanlar, aksi takdirde meşru olan siteleri incitmek için reddetme aracını kullanabilecekleri için, Google'ın, taradıkları reddedilen araç gönderimlerinin arkasındaki niyetin süzülmesine yönelik daha fazla çalışma yapmalarını sağlayacaktı. İkinci neden, Google'ın zaten spam sitelerini algılama ve zarar verme konusunda çok iyi olmasıdır; Çoğu insanın umursamadığı üçüncü bir araçla yardımınıza gerçekten ihtiyaç duymazlar.

Peki aracı gerçekten ne zaman kullanmalısın? Birkaç iyi örnek var.

Siteniz bir manuel işlem cezası alırsa , bu iyi bir fırsat ve web varlığını temizlemek için bahane. Elle yapılan çoğu işlem doğrudan kötü bağlantılarla doğrudan ilişkilidir, bu nedenle bu araç ilerleme araçlarınız olacaktır.
Siteniz sıralamasında dips Eğer böyle Penguen gibi bağlantı algoritması güncelleme ile senkronize, bazı bağlantılar geri tutan var iyi bir şans var. Onları reddetmek sıralamalarını düzeltmenize yardımcı olur. Bu teknik olarak bir cezadır, ancak insanlar aynı şekilde işlediği için onu algoritmik bir ceza olarak adlandırırlar.
Bir backlink denetimi yapma ve yeni negatif geri keşfetmek durumunda , reddedilen listesine ekleyebilirsiniz. Onların reddetme talebini göndermeden önce kaldırılmasını veya takip edilmemesini sağlamak için çalışabilirsiniz, ancak gerekiyorsa onları reddetmemek için hiçbir neden yoktur. Bu tür bir reddedilme denetimini altı ayda bir yapmak genellikle iyi bir fikirdir.
Örnek Bir Reddetme Süreci
Eğer bağlantıları denetlemek istiyorsanız, yapmak istediğiniz gidiyoruz ilk şey sahip olduğunuz herhangi bir kaynak oluşturmak için bağlantıların bir listesini elde etmek . Vardır farklı uygulamalar bir çok bağlantı denetim yeteneği ile orada. Dört büyük dosya, Google'ın web yöneticisi araçları olan Majestic, Moz'un Açık Site Explorer'ı ve Ahref'tir. Her birinden bulunan bağlantı raporunu çekin ve verileri birleştirin, böylece her araçta bulunan kopyaları kaldırabilirsiniz. Sen bir kaç gün boyunca bağlantı raporu birkaç kez çekerek düşünebilirsiniz Web Yöneticisi Araçları fazla 1.000 bağlayan etki aşan Google dışarı musluklar, çünkü. Önerilen yöntem budur.  Ancak, rapor ettikleri seçim mutlaka sabit değildir, bu nedenle her raporda fazladan bazı bağlantılar elde edebilirsiniz.

Son Bağlantıları İndir

İdeal olarak, mümkünse, e-tablonuzda iki sütun değerinde veri içerecektir. İlk URL, tam URL'dir. İkincisi ise, bağlantının takip edilip edilmediği.

Nofollowed olan ama aynı zamanda spam olan bağlantıları kaldırmaya çalışabilirsin, bu kadar iyi. Bununla birlikte, sitenizi "bağlantı profilinizi çeken herkesin görüşlerini değiştirme" nin ötesinde elle tutulur bir şekilde etkilemediğinden dolayı, inkar etmeye değmezler. Basitlik uğruna, nofollowed olan herhangi bir bağlantıyı kaldırıp yok sayabilirsiniz. Yukarıda açıklandığı gibi, reddedilen dosyanıza girmeniz gerekmez.

Şimdi, yapabileceğiniz bir şey, veriyi yeni bir sütuna kopyalamak; böylece alt alanlar ve sayfalar yerine sadece ana alana ayıracak şekilde kopyalayabilirsiniz. Orijinal verilerin hepsinden kurtulmak istemezsiniz, ancak bu, sitenin spam olup olmayacağını görmek için site düzeyinde hızlı bir denetim yapmanıza yardımcı olacaktır. Belirgin spam siteleri, yüzlerce bağlantı sizi yönlendirse bile aynı anda hepsini elde etmek için etki alanı düzeyinde reddedebilir.

Bağ Denetim Excel

Bunu yapmak için, URL'ler için kullandığınız sütunun solundaki bir sütun yapmak istiyorsunuz. Google dokümanlarınızda, URL sütununuzun B ve yeni sütununuzun A olduğunu varsayarak = sol (B1, find ("/", B1,9) -1) formunu yazabilirsiniz. Daha sonra, tüm sütunları vurgulamak için tıklayabilirsiniz A ve ctrl-D tuşlarına basarak formatı bütün e-tablo üzerinden doldurun. Bu formül, TLD ve / veya sonrasında her şeyi temizler. Örneğin, www.example.com/subfolder www.example.com olur.

Şu an için A sütununun gerçek içeriği, URL'ler değil formül. URL olmasını istiyorsunuz. Yapmanız gereken tam sütunun üzerine gelip ctrl-C ile kopyalamanızdır. Ardından düzenle'yi tıklayın, yalnızca özel yapıştırma değerleri yapıştırın. Bu, gördüğünüz URL'lerle formülün yerine geçer.

Hala bazı varyasyonlarınız olacak. Www.example.com, http://example.com, http://www.example.com ve son ikisinin ikisini de http yerine https ile görürsünüz. Bu, aynı URL'nin birkaç kez gösterebileceği anlamına gelir. Şimdi onları parçalamalıyız. Neyse ki bunun için bir formüle ihtiyacınız yok. İhtiyacınız olan tek şey bulmak ve değiştirmek aracıdır.

A sütununu vurgulayın. Düzenle'yi tıklayın, bulup değiştirin. "Www." Yazın ve hiçbir şeyle değiştirin. Herhangi bir www örneğini kaldırmak için "hepsini değiştir" seçeneğini tıklayın. Listenizde. İşlemi http: // ve https: // ile tekrarlayın. İşiniz bittiğinde, URL'lerin tam bir listesine ve birden fazla kez bağlantı veren herhangi bir siteden çok sayıda çoğaltılmışlığa sahip olmanız gerekir.

Şimdi kopyaları kaldırın. Bu işlemin Moz'un sürümü Google e-tablolarında bir dedupe işlevi kullanılmasını önermez, ancak büyük bir listeniz yoksa işe yarayabilir. A'nın solundaki yeni sütun oluşturmanızı ve = if (B1 = B2, "duplicate", "unique") formülünü kullanmanızı öneriyorlar. Bu formül, bir hücrenin altındaki hücre ile aynı olup olmadığını kontrol edecektir. Verilerinizi A sütununa sıralarsanız, benzersiz bir URL'nin benzersiz olarak etiketlenmiş bir girişi bulunmasını ve herhangi bir ikinci veya üçüncü veya sonraki bağlantıların bir kopyası olarak işaretlenmesini sağlayacaktır. Daha sonra kopyaları kaldırabilirsiniz.

Excel'de Çoğaltıcıları Kaldır

Bu noktada gerçek denetiminizi yapmanız gerekir. Her bir siteyi ziyaret edin ve sizinle bağlantı kurmak isteyip istemediğiniz bir site olup olmadığını belirleyin. Bu makalede, biraz eski, ama karar vermenize yardımcı olacak kriterler iyi bir listesi vardır. Burada kullanabileceğiniz otomatik bir işlem yok.

Üç kategori yapmak isterim. Biri hemen reddedilir ve biri de saklanır. Ortada olan, "birden fazla bağlantı olduğunu varsayarak, bu siteden gelen tüm bağlantılara bakmanıza ve bağlantıların tek tek temelde kalmasını isteyip istemediğinizi belirlemenize olanak sağlayan" bağlantı başına gözden geçirme "dir. Bazen bir bağlantının dışında görünebilir ve aksi halde iyi bağlarla size yardım eden bir sitede zarar verir; Bir bağlantıyı reddedebilir ve değeri geri kalanından koruyabilirsiniz.

Şimdi, bağlantıları gerçekten reddetmeye başlamadan önce, bağlantıyı kaldırmasını istemek için söz konusu sitelere sahip olan yöneticilere başvurmanız genellikle iyi bir fikirdir. Onlara basit bir bedene sahip bir iletişim mesajı gönderin; "Bağlantı denetimini yapıyorum ve sayfanızdaki sayfama bir bağlantı keşfettim. Bu bağlantıyı kaldırabilir veya kaldıramazsanız minnettar olurum "linkini ve sayfayı webmaster'ın düzeltmesini kolaylaştırmak için altın madalya alırsınız.

Sabitlenmemiş veya kaldırılmamış bağlantı reddedilebilir. Reddetme dosyasında üç tür giriş var.

# Bu bir yorum; Önde gelen # nedeniyle söyleyebilirsiniz.
Www.example.com/Bu, kendine özgüBağlantıyı KorumanHesap Eden Bağlantılar.
Alan adı: example.com, alanın tamamını reddetmek için bir bağlantıya eklenen bayraktır.
Bunlar önerilirken, hiç yoruma gerek duymazsınız ve genel olarak belirli bağlantıları reddetmekten kaçınmalısınız, çünkü bağlantı düzenleri değişebilir. Neyse ki, bir sayfadaki çoğu bağlantıyı korumak isteyen, ancak birisini reddetmek isteyebileceğiniz neredeyse her durumda, webmaster ile bu konuda konuşabilirsiniz. Tüm alan adlarını reddetmek daha iyi bir uygulamadır, bu nedenle gerçekte yalnızca bir giriş türüne ihtiyaç duyarsınız.

Şimdi tek yapmanız gereken listeyi dışa aktarmak. Uzun bir listeniz varsa ve otomatikleştirmek istiyorsanız, alan adını eklemek için = "alan:" ve A1 formülüne sahip bir sütun yapın. Kesilen URL'nin önüne. Ardından, gerçek verileri elde etmek için "değerleri yalnızca yapıştır" işaretini kullanın. Bir txt dosyası olarak listesini indirmek veya kopyalayıp bir yapıştırmak txt dosyası . Bu dosya, redaksiyon aracına gönderdiğiniz şeydir.

Dosyayı göndermeyi bitirdiğinizde - Google mülkünüzü seçmek ve dosyayı yüklemek için basit bir işlem - tamamlanmış demektir! Artık kayıtlarınızı saklamanız gerekiyor, dolayısıyla gelecek sene bir bağlantı denetimi yaptığınızda çalışmanız gereken bir şey var.